Política

Tensió PSOE-Podem per Robles i perquè els fiscals no defensen Iglesias i Montero

Se senten desprotegits per l’Estat en l’assetjament a la llar i les vacances

El poder judicial i la ministra de Defensa reclamen respecte per l’acció dels jutges

La pintada “Coletas rata” sobre l’asfalt i la pluja de missatges i insults a les xarxes que delataven el lloc de l’estada van activar l’alarma que els dies de vacances que el vicepresident Pablo Iglesias i la ministra Irene Montero volien passar amb els seus tres fills menors d’edat –Leo i Manuel, de dos anys, i Aitana, d’un any– a la localitat asturiana de Felgueras, a Lena no serien uns dies tranquils. I això que, escarmentats per l’assetjament diari a la seva llar de Galapagar, la parella Iglesias-Montero va triar com a refugi una casa que el diputat Enrique Santiago té en un enclavament aïllat. L’assetjament constant per part d’activistes ultradretans que pateixen Iglesias i Montero ha obert tensions al si del govern de coalició fins al punt que Podem denuncia una indefensió per omissió estatal davant la inacció policial i dels fiscals. En plena onada de solidaritat sense peròs, la ministra de Defensa, Margarita Robles, que va condemnar tots els escarnis, envia dos dards a Iglesias. El primer: “No puc compartir l’opinió d’alguns que diuen que és xarop democràtic quan es fa a uns i que no estan bé quan es fan a d’altres.” El segon: “No m’agraden els partits que desqualifiquen l’actuació dels jutges.”

“Xarop democràtic” és l’expressió que Iglesias va utilitzar el juny del 2013 al seu programa Fort Apache de Hispan TV quan Podem no existia i dies després que l’aleshores vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, patís una protesta a la seva llar. “El que fa a la nostra família l’extrema dreta i alguns mitjans és greu, però hi ha gent que ha pagat amb la seva llibertat, amb la seva vida o amb tortures defensar les seves idees i fer política. No és el nostre cas. El seu odi i les seves amenaces no frenaran el nostre treball”, ha dit Iglesias després que ell i Montero s’hagin vist forçats a suspendre les vacances amb els fills. El diputat Enrique Santiago, d’IU, va més lluny a l’hora de traduir el sentiment del seu grup davant l’assetjament a Galapagar i hi veu passivitat estatal. “S’han interposat desenes de denúncies i res, la impunitat és absoluta, la fiscalia no fa res”, avisa Santiago. I Robles afegeix ara sal a la ferida del soci de govern recordant-li l’expressió “xarop democràtic”.

L’enuig de Podem s’estén també al que es veu com una persecució judicial per la imputació del partit com a persona jurídica en el cas sobre la caixa de solidaritat que el jutge Juan José Escalonilla ha obert a partir de les sospites de l’exadvocat José Manuel Calvente per si és una caixa B. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), caducat des del desembre del 2018, va emetre un insòlit comunitat contra Iglesias –el tercer que fa contra ell després del d’abril i del de gener– en què exigia “respecte” a la independència judicial com a “element clau de l’estat de dret”.

Casado llança el PP post-Cayetana

Després d’haver defenestrat la portaveu que ell va elegir, Pablo Casado inaugura avui el PP post-Cayetana amb una junta directiva estatal per via telemàtica que entronitzarà els rostres de l’enèsim gir al centre: el de Cuca Gamarra com a nova portaveu del PP al Congrés en substitució d’Álvarez de Toledo, el de l’alcalde madrileny José Luis Martínez Almeida com a nou portaveu estatal i el d’Ana Pastor com a vicesecretària de Política Social.

El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que un dia va etzibar “prou d’espectacles!” a Álvarez de Toledo, va opinar ahir que “entra dins el normal” que qui la va designar la rellevi. Qui li obria les portes de Cs és el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea: “No m’importaria.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA