Política

Catalunya acull un 13,5% dels viatgers internacionals a l’Estat al juliol, la quarta destinació amb més arribades

Més de dos milions de turistes estrangers han arribat a Espanya en aquest mes, un 80% menys

Un total de 2,1 milions de viatgers internacionals han arribat a l’Estat al juliol, un 80% menys en termes interanuals, segons dades distribuïdes aquest dijous per Turespaña, depenent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Balears ha estat la comunitat autònoma amb més nombre d’arribades, un 29,6% del total; seguida d’Andalusia, amb un 15,5%; i la Comunitat Valenciana, amb un 14,5%. Catalunya es posiciona en quarta posició, amb un 13,5% dels viatgers, seguida de la Comunitat de Madrid i Canàries, amb un 13% i un 11,4%, respectivament. Per mercats emissors, pràcticament la meitat dels viatgers procedeixen d’Alemanya. El Regne Unit representa un 20,3% del total, seguit de Països Baixos, amb un 9%, o França, amb un 8,5%.

La majoria dels viatgers internacionals va fer servir companyies de baix cost, un 61,1% davant el 38,9% dels turistes que van optar per companyies tradicionals. De gener a juliol, els viatgers internacionals arribats a l’Estat procedents d’aeroports internacionals són 15,5 milions, un 71,4% menys en relació amb el mateix període de l’any anterior.

Al juliol, l’aeroport de Palma de Mallorca ha estat el que més passatgers internacionals ha rebut, un 21,6% del total. A aquest li ha seguit el d’Adolfo Suárez – Madrid Barajas, amb un 13%; Màlaga, amb un 12,9%; Barcelona, amb un 12,1%; Alacant, amb un 10%, i Eivissa, amb un 6,1%.

“Malgrat que la covid-19 estigui afectant l’arribada de turistes internacionals, aquestes dades reflecteixen que l’Estat continua sent un destí buscat i escollit pels principals mercats emissors”, ha manifestat el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés. “El govern espanyol considera fonamental una major coordinació a escala europea per evitar noves restriccions de viatges, reforçar els instruments per al control de la pandèmia i millorar els mecanismes d’informació sobre la situació epidemiològica amb major desagregació territorial”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona