Política

El director del Servei Postal dels EUA promet prioritat al vot per correu

Trump ha iniciat una campanya contra el vot per correu dient que provocarà un frau massiu a les pròximes eleccions presidencials

El director del Servei Postal dels EUA, Louis DeJoy, s’ha compromès aquest divendres a donar prioritat al lliurament dels vots per correu enmig de la polèmica per les denúncies del president Donald Trump que hi haurà un frau massiu amb el vot per correu en les eleccions del 3 de novembre.

En una compareixença telemàtica davant el Comitè de Seguretat Nacional i Assumptes Governamentals del Senat, DeJoy ha defensat la independència d’aquest servei i ha expressat el seu suport a aquesta pràctica electoral, habitual en tots els comicis en els estats Units. “En aproximar-nos a l’elecció, vull assegurar al Comitè i a la ciutadania que el Servei Postal és totalment capaç i està compromès amb lliurar el correu electoral del país i a fer-lo en temps”, va assenyalar DeJoy en l’audiència duta a terme per internet.

Aquest dimarts DeJoy va anunciar que deixava en suspens les reformes que havia emprès en el Servei Postal en resposta a les crítiques de dirigents i legisladors del Partit Demòcrata que havien argumentat que els canvis complicarien el vot per correu en un any en el qual la pandèmia de Covid-19 fa que aquesta opció sigui la preferida per milions de votants.

Els crítics de DeJoy, un donant de la campanya de Trump al qual el mandatari va nomenar per aquest lloc el passat mes de juny, també van apuntar que els canvis en horaris de distribució, la reducció de personal i altres reformes amenaçaven el lliurament puntual de medicaments i aliments, especialment en àrees rurals.

Trump ha donat suport a les retallades en el Servei Postal i en una entrevista la setmana passada va arribar a admetre que estava bloquejant l’aprovació de nous fons per a aquesta agència precisament per a evitar que tingués els recursos suficients per a garantir que hi hagi un vot per correu universal”, al qual atribueix el suposat frau.

Per la seva banda, el president del Comitè, Ron Johnson, republicà per Wisconsin, ha acusat els demòcrates de propagar “una versió falsa” per a desprestigiar a DeJoy i ha elogiat al funcionari pels seus esforços per a reduir els costos en l’agència, que compta amb més de 633.000 empleats.

El vot postal s’ha fet comú en molts estats en dècades recents i les organitzacions que promouen una participació més gran en els comicis sostenen que ajuda als votants, i que l’experiència mostra que aquest procés no ha produït fraus.

Trump ha iniciat una campanya de desprestigi contra el vot per correu tret que sigui per absència del votant i ha arribat a dir que només pot perdre l’elecció de novembre si aquesta és fraudulenta.

Aquest mateix dijous, Trump va assegurar que el vot per correu és un desastre, ja que “s’estan enviant 51 milions de vots per correu a gent que ni tan sols ho ha demanat”, i per això defensa que aquesta serà “l’elecció més fraudulenta de la història” dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona