Política

PSOE, Unides Podem i els independentistes tomben la compareixença d’Iglesias al Congrés pel finançament del partit

Montero haurà de comparèixer pels romanents municipals i s’evidencia la manca de suport per convalidar el decret

La diputació permanent del Congrés ha tombat la compareixença del vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, que havien demanat PP i Cs perquè donés explicacions per la investigació del jutjat d’instrucció 42 de Madrid pel suposat finançament irregular del partit lila.

El PSOE s’ha alineat amb els seus socis de coalició i ha votat en contra de la compareixença. Els partits independentistes també l’han rebutjat. D’aquesta manera, la compareixença d’Iglesias ha estat tombada amb 37 vots en contra, 29 a favor i dues abstencions.

La nova portaveu parlamentària del PP, Cuca Gamarra, ha demanat la dimissió d’Iglesias i ha defensat que hi ha “massa ombres de desconfiança” sobre el vicepresident segon. Gamarra ha preguntat a Sánchez si “seguirà protegint-lo” i l’ha acusat de tenir “silencis còmplices”. L’ha instat a cessar-lo. Per part de Cs, el diputat Guillermo Díaz ha argumentat que fan falta explicacions i ha carregat contra Podem.

El PSOE ha carregat contra el PP per la iniciativa i ha recordat els casos de corrupció del partit. El diputat Felipe Sicilia ha criticat que Gamarra faci servir la mateixa estratègia de “seguir torpedinant qualsevol acció del govern” fins i tot amb “joc brut”. “Demanarà disculpes si s’acaba arxivant?”, ha preguntat.

El diputat de Podem, Enrique Santiago, ha criticat que la dreta està utilitzant “la mentida en la confrontació política” i ha assegurat que s’investiga Podem perquè “s’atreveix a desafiar el poder”.

ERC, JxCat, la CUP i EH Bildu també han votat en contra de la compareixença d’Iglesias. La portaveu adjunta d’ERC, Carolina Telechea, ha afirmat que la investigació contra Podem és una “operació més de les clavegueres de l’Estat” i una “nova campanya mediàtica de la dreta”. “Això no és Gürtel, ni Filesa, ni el cas Palau. Suggerir el contrari és banalitzar o blanquejar la corrupció dels partits afectats per aquestes trames”, ha dit Telechea.

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha dit que la formació no entrarà en el “joc polític” que vol “imposar” la dreta espanyola per “desgastar part del govern” amb “interessos partidistes”. “No ens busquin en jocs bruts de política”, ha afirmat, i ha remarcat que l’independentisme “ja ha patit i pateix la persecució judicial de la dissidència política”. “Fa temps que anunciem que això passaria”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona