Política

La portaveu del Govern allunya les eleccions

Budó apunta que seria “ideal” aprovar a finals d’any l’avantprojecte dels pressupostos del 2021

L’executiu demana que el debat de política general coincideixi amb la vista de Torra al Suprem: 16 i 18 de setembre

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha refredat la convocatòria d’eleccions. A la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, la consellera ha allunyat el calendari electoral, i ha insistit que el Govern està centrat “només” en la gestió de la pandèmia. Budó també ha reiterat que la decisió correspon només al president de la Generalitat, Quim Torra, i que ell ja informarà quan, com i amb qui vol establir la data. La consellera ha apuntat que seria “ideal” aprovar a finals d’any l’avantprojecte dels pressupostos del 2021. D’altra banda, el Govern ha demanat al Parlament que el debat de política general se celebri els dies 16 i 18 de setembre. És a dir, que coincideixi amb la vista de Torra al Suprem del dia 17.

Budó ha reiterat que el Govern està “centrat i concentrat” en la gestió de la pandèmia, sobretot ara a les portes de l’obertura de les escoles. La consellera ha remarcat que Torra ja ha decidit la data electoral, però que no n’ha informat al conjunt del Consell Executiu. És per això que, segons la portaveu, “no hi ha data prevista” per a la convocatòria: “Estem centrats en l’epidèmia”, ha asseverat.

Torra va dir ahir a TV3 que espera que els partits independentistes no proposin cap altre candidat, en cas que el Suprem l’inhabiliti -tal com ja ha assumit. El president també va obrir la porta, però, a tornar a desobeir. Sobre aquestes declaracions, Budó no ha volgut afegir res més que el seu “respecte” per la decisió que pugui prendre el president de la Generalitat.

De fet, la consellera ha subratllat diverses vegades que, en referència a la data electoral i a les conseqüències d’una possible inhabilitació del president, “tots els escenaris estan oberts”.

Debat de política general

Budó ha argumentat que Torra vol avançar la data del debat de política general, ja que la segona vista del president al Suprem és el 23 de setembre, i ha de preparar-la amb els seus advocats. La Junta de Portaveus ha de decidir si accepta que la sessió plenària d’obertura del curs polític sigui els dies 16 i 18, tal com ha demanat l’executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes