Política

Traspàs de cartera a Interior i a Empresa

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, promet intentar que el departament continuï funcionant “tant bé” com ha anat amb Buch

El nou conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que intentarà que la cartera que assumeix continuï funcionant “tant bé” com ha anat fins ara amb Miquel Buch, de manera que tractarà de seguir les seves “línies encertades” d’actuació i millorar, si els troba, aquells punts en què sigui possible, segons recull l’agència Efe.

Sense encaixades de mà i gairebé sense premsa per les restriccions imposades per evitar la propagació del coronavirus, Sàmper i Buch han fet aquest matí el tradicional acte de traspàs de cartera a la seu de la conselleria d’Interior, una de les tres que canvia de mans, al costat d’Empresa i Coneixement i de Cultura, en la remodelació que va dur a terme ahir el president Quim Torra.

Sàmper, advocat de professió que des de 2015 exerceix com a regidor de JxCAT a Terrassa (Vallès Occidental), on va estar apadrinat per l’exconseller Josep Rull, ha assegurat que ha trobat a Interior un departament que “funciona”, després dels dos anys en mans de Miquel Buch, en qui Torra va perdre la confiança arran de les càrregues dels Mossos contra independentistes en els disturbis d’octubre de l’any passat després de la condemna a la cúpula del procés.

“El que farem és intentar que (la conselleria) segueixi funcionant el bé que ha funcionat fins ara, i si alguna cosa es detecta que pot millorar, doncs fer-ho”, ha indicat Sàmper. En la seva estrena com a titular d’Interior, Sàmper s’ha compromès a seguir “totes les línies encertades” que hi ha hagut al departament, com és “tot” el que s’ha vist fins ara a la conselleria.

“I el que es pugui millorar, si és que es troba, doncs millorar-lo”, ha subratllat

Canvi a Empresa

Ramon Tremosa i Àngels Chacón han fet oficial aquest divendres el traspàs de cartera al capdavant del Departament d’Empresa i Coneixement. En un breu acte celebrat a la seu del departament, situada al número 105 del Passeig de Gràcia de Barcelona, el conseller entrant s’ha reunit amb la ja exconsellera, cessada aquest dijous pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Com a nou conseller d’Empresa, Tremosa serà l’encarregat de pilotar qüestions com la mesa de reindustrialitazió de Nissan o la recuperació de les empreses després de la covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes