Política

El PP portarà al TC la llei catalana per regular els lloguers

Alejandro Fernández alerta que no es pot garantir el dret a l’habitatge fent dels propietaris els “enemics”

PSC i Cs avisen que la norma no té recorregut legal per manca de competències i que només busca la confrontació amb l’Estat

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup portarà la llei de regulació de les rendes dels lloguers al Tribunal Constitucional (TC) espanyol.

Durant el debat final al Parlament de la proposició de llei, el popular s’ha compromès en defensar els propietaris catalans. I és que a parer dels populars, no es pot garantir el dret a l’habitatge convertint els propietaris en els “enemics”. Segons ell, no es pot ajudar a famílies desafavorides “fent la vida impossible” als propietaris. “Sense propietat privada no hi ha democràcia”, ha alertat.

Fernández ha afirmat que els impulsors de la proposició “desitgen” que el PP la porti al TC. “Alguns ens ho han dit en privat”, ha dit.


Confrontació amb l'Estat
Tant Cs com el PSC han alertat que la iniciativa no té “recorregut”, busca la confrontació amb l’Estat i “rèdits electorals”.

La diputada de Cs Noemí de la Calle ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ja va concloure que el Parlament no té competències per legislar bona part del que contempla la proposició de llei.

De la Calle ha assegurat que als promotors de la llei no els interessa solucionar les problemàtiques sobre l’accés a l’habitatge sinó que volen generar confrontació. Ha argumentat que JxCat i ERC no fan la feina que podrien fer amb les actuals competències i ha demanat més polítiques d’habitatge. “No troben altres fórmules amb solucions dins les competències? Doncs n’hi ha moltes”, ha assegurat.

Per tot plegat, Cs ha presentat esmenes a la proposició de llei perquè s’eliminin tots aquells punts que el CGE ha dictaminat que són inconstitucionals i perquè la Generalitat impulsi majors polítiques emmarcades en la llei d’habitatge de Catalunya.

Des del PSC-Units, Rosa Maria Ibarra ha lamentat que la proposició hagi arribat al ple en lectura única i sense buscar prou consens. A més, ha considerat que JxCat i ERC han ofert un espectacle “patètic”. “Saben que la llei no tindrà recorregut. La majoria d’articles són anticonstitucionals i antiestatutaris”, ha advertit. Segons ella, que es busca “atiar” a la confrontació per buscar un “rendiment electoral”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona