Política

Sánchez, a Casado: “Les úniques retallades que necessita Espanya és retallar la corrupció del PP”

El president del govern espanyol defensa les mesures adoptades durant la pandèmia

Recrimina als populars el bloqueig al CGPJ

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que “les úniques retallades que necessita Espanya és retallar la corrupció del PP”. Durant la sessió de control al Congrés i a preguntes de Pablo Casado sobre quines retallades farà l’executiu, Sánchez ha defensat les mesures adoptades pel govern durant la pandèmia i ha assegurat que estan “obstinats en complir la Constitució”. En aquest sentit, ha dit que el seu primer article defineix Espanya com “un estat social i de dret” i que aquesta definició s’engloba en les accions impulsades. “M’agradaria que el PP fes el mateix i deixés enrere el bloqueig als òrgans judicials”.

Casado li ha recriminat la “nefasta gestió de la crisi” i d’intentar tapar casos de “corrupció” dels seus socis i li ha preguntat si cessarà Iglesias en cas que sigui imputat. Sánchez, per la seva banda, ha acusat els populars de “tapar un delicte amb un altre” i l’ha animat a demostrar que el seu PP “no és del de Rajoy o d’Aznar, complint amb la llei i la constitució i renovant el CGPJ”.

Creuament de retrets durant la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés. Casado ha encetat el debat preguntant a Sánchez sobre les retallades que preveu fer l’executiu davant de la crisi actual però la discussió ha acabat derivant en un creuament de retrets sobre la corrupció dels partits.

Sánchez no ha concretat quins ajustos contempla fer el govern espanyol i ha defensat les mesures adoptades durant la pandèmia. També ha recordat a Casado les seves declaracions on deia que cauria qui hagués de caure i li ha dit que li “agradaria creure’l”. “Acabarà vostè amb 30 anys d’incompliment de lleis?”, ha dit Sánchez.

Casado, en canvi, li ha reclamat que “digui la veritat a Espanya” i detalli si pensa cessar Iglesias si és imputat. “Com pretén jutjat el que va passar aquí fa 80 anys i tapa el que va passar fa 80 dies?, li ha recriminat.

Sense concreció per als pares amb fills en quarantena

Durant la sessió de control, la diputada de JxCat Laura Borràs ha preguntat al president quines mesures adoptarà per als pares amb fills en quarantena per contacte estret amb positius per covid-19. “Penalitzaran als pares?”, ha dit. Sánchez no ha detallat quines mesures adoptarà l’executiu i s’ha limitat a recordat que el govern espanyol ha ha transferit 2.000 milions d’euros a les CCAA, 337 dels quals a Catalunya, per a garantir una tornada a l’escola segura.

Borràs li ha respost que és “evident” que caldrà parlar i negociar però que cal aclarir aquesta situació i gestionar-la amb rapidesa perquè els ERTE ja “han estat un despropòsit”. “La gestió de les baixes no la podrien haver fet pitjor”, li ha etzibat. El cap de l’executiu ha admès que hi ha “marge de millora” però ha insistit que el govern espanyol ha posat en marxa “el major escut social de la història”. “L’esforç que està fent Espanya per donar resposta a la pandèmia és evident però sens dubte tots ho podem fer millor”, ha remarcat.

D’altra banda, la líder de Cs Inés Arrimadas ha preguntat al president Sánchez sobre el seu “compromís” amb la regeneració democràtica i li ha reclamat la mateixa “fermesa” per lluitar contra la corrupció “independentment del govern que afecti”. Sánchez li ha resposta que el seu govern ha “demostrat” el seu compromís amb la regeneració democràtica i ha apel·lat a la “unitat” en temps de pandèmia.

En aquest sentit, ha demanat a Cs que “influeixi” en el PP per aconseguir que s’avingui a la renovació dels òrgans judicials. Arrimadas, però, li ha respost que no farà res “perquè vostès es torni a repartir els jutges”. “Si pensa això no coneix res de Ciutadans”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona