Política

Albert Batet (JxCat)

“Si compartim repressió, hem de compartir estratègia”

En una intervenció en què va posar més en relleu que mai la gestió del govern davant la pandèmia, que segons ell la ciutadania ha valorat en les enquestes,el líder parlamentari de JxCat, Albert Batet, va emprar un to conciliador per reclamar una estratègia unitària a l’independentisme, sobretot a ERC, que just abans havia fet la mateixa crida. “Si compartim costos de la repressió, també hem de compartir estratègies de futur; som aliats i hem de treballar com a tals”, incidia. Això sí, Batet destacava, davant les peticions d’eleccions, que la unitat “no es pot construir pactant només una data electoral”, i advocava per consensuar “el què, quin és l’objectiu”, perquè després “ja vindrà el com i el quan”. “Escoltin el carrer, la gent no demana eleccions, demana solucions”, resumia. En tot cas, evitava entrar en el debat sobre la resposta a una inhabilitació de Torra, ja que va exigir que ningú la “doni per feta”, i encara confia que l’Estat “tingui dos dits de front” i no ho faci en plena crisi. “Seria la constatació que està més preocupat a frenar l’independentisme que a frenar la pandèmia”, reblava, mentre denunciava: “Volen executar un nou cop d’estat contra Catalunya i no els ho podem permetre.” “Com explicaran a Europa que volen inhabilitar un president per una pancarta on hi posa llibertat?”, es preguntava.Sobre com pensa actuar Torra, però, no donava pistes. “En els dies que vindran, segur que vostè posarà al davant de tot l’interès del país en les decisions que vinguin”, és tot el que es va limitar a dir, dirigint-s’hi.

Batet va insistir en la “confrontació intel·ligent” que Puigdemont va esbossar a Prada com a proposta de full de ruta de JxCat, un camí que veu “l’únic possible, realista i transitable”, i que segons ell ha permès sumar més independentistes i internacionalitzar la causa, tot i que admet que això no vol dir que sigui “ràpid ni senzill”. En aquest sentit, va defensar que la “gestió solvent” de la pandèmia i la confrontació intel·ligent són “estratègies complementàries”. “La gestió indefugiblement comporta una confrontació amb l’Estat”, remarcava Batet, per a qui la crisi ha servit “per demostrar que el sistema autonòmic està esgotat”. Segons ell, a més, és l’Estat el que ha iniciat la confrontació amb la resposta judicial i policial, i no pas política, a l’1-O. “Quina alternativa tenim? O confrontació o rendició, no ens en deixen cap altra”, cloïa.

A la tarda, Batet va evitar contestar a les peticions d’ERC i la CUP de pactar una resposta, i va retreure al PSC i el PP que acusin JxCat de voler allargar un govern en funcions, quan Sánchez hi va estar vuit mesos l’any passat i Rajoy, “encara més temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona