Política

El ple demana remunerar els pares de fills en quarantena

Els comuns, amb presència en el govern espanyol, s’afegeixen a la iniciativa

Torra convocarà una taula amb agents socials i econòmics per pressionar La Moncloa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat la banya en la reclamació al govern espanyol de la regulació de les baixes laborals per als pares de fills que hagin de passar la quarantena a casa, encara que no siguin positius de coronavirus, perquè un company de classe tingui la Covid-19. El ple del Parlament va aprovar ahir una proposta de resolució a instàncies dels socis de govern, Junts per Catalunya i ERC, que exigeix a l’Estat un permís remunerat per a aquests progenitors. La proposta va rebre el suport també de Catalunya en Comú-Podem i de la CUP.El president va agrair el suport dels comuns, però els va demanar un cop més que facin servir la seva influència dins de l’executiu espanyol per resoldre-ho.

El president Torra va esquivar les preguntes sobre les peticions de convocatòria electoral o de pactar una resposta a la seva inhabilitació assegurant que no es vol desviar ni un minut de la lluita contra la pandèmia. “Estic centrat en la gestió de l’epidèmia, és el més important. Tota la resta de qüestions no em distrauran del que és el meu deure, que és vetllar per la salut dels catalans”, va remarcar en acabar el debat de política general.

En aquest sentit, el cap de l’executiu té previst convocar una taula d’agents econòmics i socials dimarts, després de la reunió setmanal del Consell Executiu, per parlar de noves mesures contra la Covid-19 i fer pressió al govern espanyol perquè cobreixi les baixes laborals.“Si la solució no arriba de Madrid, arribarà de Catalunya”, va reblar. El president es va preguntar què passarà quan augmenti el nombre de casos de confinament arran dels cribratges a les escoles. “Haurem de tancar més grups. Quan això afecti 5.000 o 10.000 famílies, què passarà? Per què hem d’esperar al col·lapse”, va qüestionar.

Els comuns i la CUP embarranquen

El Parlament va tombar una proposta conjunta de Catalunya en Comú-Podem i de la CUP que proposava instar el govern a rebutjar les condicions acordades pel Consell Executiu del 3 de març passat per les quals s’ordenava a l’Institut Català del Sòl l’adquisició dels terrenys per al projecte de Hard Rock, entre Vila-seca i Salou. El text només va obtenir el suport dels comuns i dels anticapitalistes. JxCat hi va votar en contra, mentre que Ciutadans, ERC i el PP s’hi van abstenir. La iniciativa també incloïa que la cambra instés el govern a no formalitzar l’acord pel qual l’Incasol avançarà 96 milions d’euros dels 120 totals que costa l’operació, haurà d’afrontar possibles indemnitzacions als antics propietaris, assumir costos i recomprar terrenys si hi ha reclamacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona