Política

Trump va oferir perdonar a Assange a canvi d’informació

La seva advocada assegura que dos intermediaris es van reunir amb l’activista el 2017 a l’ambaixada d’Equador per plantejar-li el tracte

El president nord-americà hauria tenia interès en la font de la filtració dels correus del Partit Demòcrata

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, va oferir a través d’intermediaris a l’activista Julian Assange deixar de reclamar la seva extradició a canvi de revelar la font que li va permetre accedir a correus del Partit Demòcrata, segons ha assegurat aquest divendres l’advocada del fundador de WikiLeaks.

Durant el judici a Londres on es decideix sobre el seu lliurament als EUA, la lletrada Jennifer Robinson ha relatat que Assange es va reunir amb el congressista republicà Dana Rohrabacher i un soci de Trump, Charles Johnson, a l’ambaixada d’Equador al Regne Unit a l’agost de 2017.

Tots dos van explicar que els enviava Trump per oferir un pacte a l’activista. Segons la seva versió, van afirmar que el president nord-americà “n’estava al cas i que havia aprovat la seva reunió amb Assange per discutir una proposta, i que mantindrien una audiència amb el president per parlar sobre la qüestió a la tornada a Washington”.

Segons ha explicat Robinson, Rohrabacher va destacar que volia aclarir les especulacions sobre la possibilitat que Rússia hagués estat involucrada en la filtració dels correus demòcrates que WikiLeaks va publicar abans de les eleccions presidencials del 2016.

“Ell i el senyor Johnson van explicar que qualsevol informació que tingués el senyor Assange sobre la font de les filtracions de la Convenció Nacional Demòcrata resultaria d’interès, tindria valor i ajudaria al senyor Trump”, ha detallat l’advocada.

La representant legal de l’activista australià ha afirmat que a canvi de revelar aquesta informació es va oferir a Assange “alguna mena de perdó” que evitaria la seva “acusació i extradició” als Estats Units.
L’advocat que representa el govern nord-americà al procés d’extradició, James Lewis, ha dit que per part seva no rebatrà la narració de Robinson, però que “òbviament” no accepta “la veritat d’allò que va ser dit per altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona