Política

Més de 300 persones donen suport a Jordi Pesarrodona en l’inici del judici

El pallasso s’enfronta a una pena d’inhabilitació i una multa per participar en el referèndum de l’1-O

Més de 300 persones s’han concentrat a les portes dels Jutjats de Manresa per donar suport al pallasso i exregidor de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) Jordi Pesarrodona. Aquest dilluns arrenca el judici contra ell per un presumpte delicte de desobediència greu. Pesarrodona s’enfronta a dos anys d’inhabilitació per exercir cap càrrec o treball públic i a una pena de 5.400 euros per haver participat en el referèndum de l’1-O. El pallasso ha arribat a dos quarts de deu als Jutjats i ha estat rebut per una multitud de persones, entre els quals diversos càrrecs electes de Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Abans d’accedir als jutjats, Pesarrodona ha dit que “el judici està guanyat abans d’entrar, perquè ells han perdut encara que em condemnin”.

El judici a Jordi Pesarrodona, al qual se li imputa un delicte de desobediència greu en la jornada de l’1-O, ha arrencat aquest dilluns a les 10 del matí als Jutats de Manresa. Inicialment la visita s’havia de celebrar el 31 de març, però es va ajornar per l’estat d’alarma.

Pesarrodona ha estat rebut per més de 300 persones, convocada per la Plataforma Bages pels Drets Civils. Entre els concentrats, hi havia els diputats de JxCat Laura Borràs i Eduard Pujol; els alcaldes republicans David Rodríguez (Solsona), Eloi Hernàndez (Fonollosa) i Joan Miguel (Monistrol de Montserrat); així com també Antoni Castellà, de Demòcrates.

Just abans d’entrar als jutjats, Pesarrodona ha dit que la seva causa “no havia d’haver arribat mai a judici” i ha assegurat que no li han “perdonat mai la imatge icònica amb el nas de pallasso”. “Com que va quedar totalment desmuntat l’informe de la Guàrdia Civil on se m’acusava d’incitació a l’odi i lideratge tumultuós i altres barbaritats, es van inventar això de desobediència greu per castigar-me. Però no podran desactivar el procés, l’únic que aconseguiran és fer-nos més forts”, ha sentenciat.

També ha criticat que li demanin una pena “més gran que la del president Torra, o els consellers Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs”. “Això és anar en contra d’una persona i senyalar-la i castigar-la”, ha lamentat Pesarrodona, que ha afegit que “el judici està guanyat abans d’entrar per una raó: perquè ells han perdut encara que em condemnin”. Al mateix temps, el pallasso ha denunciat que la causa es tracta d’un “atac inalienable contra la lliure llibertat d’expressió”, ja que “votar és democràcia i ho farem sempre”.

Multa i inhabilitació per desobediència greu

Pesarrodona s’enfronta a una petició de la fiscalia d’una pena de dos anys d’inabilitació per exercir cap càrrec o treball públic, a més d’una multa de 5.400 euros per haver participat en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Al judici també hi han de declarar com a testimonis el tinent de la Guàrdia Civil que era el cap operatiu de la intervenció d’aquest cos a l’escola Joncadella; l’aleshores alcalde de la població, Gil Ariso, i el que també era regidor de Participació Ciutadana, Ramon Planell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona