Política

La Policia ha detingut a l’autor i a un sospitós de l’atac davant l’antiga seu del setmanari satíric ‘Charlie Hebdo’ a París

Almenys dues persones han resultat ferides per arma blanca

La Fiscalia Nacional Antiterrorista de França ha anunciat aquest divendres que l’autor principal de l’atac amb arma blanca prop de l’antiga seu de la revista ’Charlie Hebdo’ ha estat detingut, així com un sospitós per la seva possible relació amb el fet, que ha deixat dues persones ferides.

El fiscal responsable, Rémy Heitz, ha declarat a la premsa que s’ha obert una investigació de caràcter terrorista i per associació terrorista criminal a causa del lloc on han passat els fets, a la voluntat de matar a aquestes dues persones i per haver tingut lloc al mateix temps en què se celebra el judici per l’atemptat contra el “Charlie Hebdo” en 2015.

La Fiscalia no ha ofert detalls sobre els detinguts però, segons els mitjans francesos, l’autor principal té 18 anys i antecedents per delinqüència comuna.

Els dos presumptes autors de l’atac han fugit un cop han comès l’atac i les autoritats han iniciat la seva recerca i captura, segons han detallat els informatius de la cadena francesa BFM-TV.

La policia investiga les circumstàncies de l’atac, que ha tingut lloc al bulevard Richard Lenoir, al districte 11 de la capital, on s’han tancat escoles, llars d’infants i residències d’avis.

El primer ministre francès, Jean Castex, ha suspès un discurs que havia de pronunciar per poder traslladar-se al ministeri de l’Interior i conèixer tots els detalls dels fets.

Charlie Hebdo va ser objecte d’un atemptat islamista el 7 de gener del 2015, després de publicar caricatures de Mahoma. Van morir 12 persones.

Per la seva banda, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha condemnat aquest divendres el “covard” atac a arma blanca al costat de l’antiga seu parisenca del seminari satíric “Charlie Hebdo”.

“Nou atac amb arma blanca davant dels antics locals de Charlie Hebdo. Tots els meus pensaments estan amb les víctimes d’aquesta violència covarda”, ha declarat a través de les xarxes socials Michel.

El president de la institució que representa als països de la Unió Europea (UE) ha afegit que “el terror no té cabuda en el territori europeu” i ha traslladat la seva “plena solidaritat” al poble francès “en aquesta nova prova”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona