Política

Puigdemont creu que la inhabilitació de Torra demostra que la “confrontació” la posa l’Estat

L’expresident demana a l’independentisme que “es prepari”, també per “sumar més gent”

  • El president Puigdemont el passat 10 de setembre des d’Anvers amb motiu de la Diada ACN.
  • VÍDEO: Missatge institucional del president Carles Puigdemont en el tercer aniversari de l'1-O

El president i eurodiputat a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet aquest dijous una declaració institucional des de Waterloo amb motiu del tercer aniversari del referèndum de l’1-O.

Al seu missatge, l’expresident del Govern ha dit que la inhabilitació de Quim Torra com a president demostra que “la confrontació, la unilateralitat i la intransigència” la posa l’Estat espanyol.

En el missatge difós per les xarxes en el tercer aniversari de l’1-O, Puigdemont ha cridat l’independentisme a “preparar-se” per poder “acabar la ruta iniciada ara fa tres anys”. Per tot plegat ha animat a “sumar més gent”, i ha reclamat als “catalans que prefereixin mantenir-se en la monarquia espanyola” que hi participin “amb les mateixes armes: una persona, un vot”.

L’expresident ha reclamat que la “repressió” no paralitzi més l’independentisme i que, després d’estar aquest temps “mantenint la posició”, ara es facin passos per “pujar més graons” i “ratificar la decisió presa a les urnes fa tres anys”. “I si és així, té la legitimitat de fer efectiva la decisió per totes les vies democràtiques que tingui a l’abast”, ha afegit.

Puigdemont, que aquest dijous ha participat en un acte de Junts a Cornellà del Terri -on va votar fa tres anys- i en una concentració davant l’Eurocambra per reivindicar l’1-O, ha recordat que, abans de Torra, l’expresident Artur Mas també va ser inhabilitat i multat “per raons polítiques”, i que també farà tres anys que es va destituir el seu executiu després de l’1-O.

L’expresident ha lamentat que la “repressió generalitzada” no es pot minimitzar ni ignorar, però ha emplaçat els actors independentistes a “fer camí”: “Ara toca més que mantenir la nostra posició”, ha expressat, tot fent una crida a assolir la independència per disposar de recursos i competències.

L’expresident creu que la gestió de la pandèmia a l’Estat espanyol també ha evidenciat com “es posen bastons a les rodes” a Catalunya i ha criticat la centralització dels recursos d’Europa o de les competències autonòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona