Política

La CUP reivindica el 3-O i “la força de la gent d’un país organitzat, mobilitzat i desobedient”

Riera diu que van a les eleccions a iniciar un nou cicle per exercir “de forma real” el dret a l’autodeterminació

La CUP ha reivindicat aquest divendres l’experiència del 3-O del 2017, dia en què es va fer la “vaga general més important del país”. Així ho ha afirmat el diputat Carles Riera, que ha assegurat que l’experiència del 3-O demostra que allò que permetrà “assolir l’èxit i la resolució democràtica del conflicte” és la gent. “La força de la gent d’un país organitzat, mobilitzat i desobedient” que és capaç de fer un referèndum democràtic “malgrat la repressió de l’Estat”, ha afirmat. Segons Riera, cal posar sobre la taula “una estratègia de país” que pugui ser compartida per “amplis sectors” i permeti situar al centre “l’amnistia i els drets socials i polítics”.

Davant les properes eleccions la CUP hi va “amb tota l’energia” per iniciar un nou cicle que permeti exercir “de forma real” el dret a l’autodeterminació i la plenitud de drets civils, socials i polítics”.

Segons Riera, el 3 d’octubre, igual que l’1 d’octubre, van “marcar el camí”. “És el que hem de tornar a fer tants cops com calgui per forçar l’Estat a una resolució democràtica del conflicte, a l’amnistia i l’autodeterminació”, ha afegit. De fet, ha indicat que va la vaga del 3-O la que va provocar el discurs “antidemocràtic i repressiu” del rei Felip VI.

Davant de la situació actual, el diputat cupaire ha insistit en què la proposta que defensen de cara les eleccions és “una proposta de país”, que vol emplaçar el conjunt de la societat a mobilitzar-se per “doblegar l’Estat” des de “tots els fronts”. “Tothom és imprescindible”, ha dit recordant que la vaga va ser protagonitzada per molts sectors “combatius”.

En relació a les pròximes eleccions, Riera ha explicat que la militància està discutint el programa polític i la proposta estratègica amb què volen presentar-se. En tot cas, ha dit, serà una proposta perquè la nova legislatura signifiqui “l’inici d’un nou cicle” per fer “efectiu” el dret a l’autodeterminació.

Sobre la composició i els noms a la llista, s’ha limitat a dir que estan valorant els perfils més idonis per encaixar el projecte al Parlament i que preveuen presentar tant el programa com les llistes aquest mateix mes d’octubre.

Riera ha fet aquestes declaracions als mitjans abans de participar a la mobilització convocada per la Plataforma 3 d’octubre davant del TSJC, al passeig Lluís Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta