Política

Trump fa una aparició pública a l’exterior de l’hospital on és ingressat per la Covid-19

El president dels EUA surt del centre sanitari militar Walter Reed en un cotxe blindat i acompanyat de dos agents dels serveis secrets

Assegura que ha “après i entès” molt de la malaltia

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, ha sortit aquest diumenge durant uns moments de l’hospital militar Walter Reed per saludar per sorpresa i des d’un cotxe al grup de simpatitzants que es concentren al voltant del complex, una decisió que ha desencadenat nombroses crítiques.

Trump, que en tot moment ha dut mascareta, ha aparegut en un dels vehicles blindats de la seva comitiva presidencial, amb les finestres tancades, i ha saludat a les persones concentrades a fora del recinte, a Bethesda (Maryland), amb banderes amb el nom del president i missatges de suport a Trump, que és ingressat des de divendres a l’hospital militar després de donar positiu de Covid-19.

Dos agents del servei secret, també amb mascaretes, l’han conduït durant aquesta breu sortida de l’hospital.

L’aparició pública de Trump no ha estat anunciada i ni tan sols el grup de periodistes de la Casa Blanca que fa guàrdia per informar sobre el president han estat avisats amb antelació.

El mateix Trump ha anunciat la seva sortida en un vídeo a les xarxes socials poc després de les cinc de la tarda (hora local): “Farem una petita visita sorpresa a alguns dels patriotes que estan al carrer, que hi porten molt temps, amb banderes de Trump i que estimen el nostre país”. “Ha estat un viatge molt interessant, he après molt sobre la Covid. Ho he après a la veritable escola. Aquesta no és l’escola de llegir llibres. Ho he après i entès”, ha assegurat Trump com si la seva estada a l’hospital estigués a punt d’acabar.

En aquesta línia, el president ha explicat que ha tingut l’ocasió de trobar-se amb soldats i personal d’emergències, malgrat que un malalt de Covid-19 hauria d’estar en total aïllament.

James Philips, el metge responsable dels residents de l’hospital Walter Reed, ha criticat durament la decisió de Trump de fer una sortida de l’hospital: “El vehicle [on s’ha desplaçat el president] no només és blindada sinó que està segellada hermèticament contra atacs químics. El risc de transmissió de la Covid-19 és el més alt possible a excepció de processos mèdics. La irresponsabilitat és escandalosa”. “Ho sento pels agents del Servei Secret que s’hi han vist forçats a participar”, ha reblat.

També ha criticat el gest l’Associació de Corresponsals de la Casa Blanca, que ha emès un comunicat on lamenta que l’equip del president no comuniqués la sortida amb antelació als periodistes de guàrdia. “És un escàndol que el president abandoni l’hospital, encara que sigui un moment, en una crisi sanitària sense el grup de periodistes present per assegurar que el poble nord-americà sap què fa i com es troba el president”.

Trump va ser traslladat divendres a la tarda a la suite presidencial de l’hospital Walter Reed després del seu positiu de Covid i en haver experimentat una caiguda de la saturació d’oxigen en sang i una pujada de febre.

Segons el seu equip mèdic, des d’aleshores el president ha millorat, i, tot i que ha patit una segona caiguda dels seus nivells d’oxigen, només ha mostrat símptomes lleus.

Els metges que l’atenen han assegurat que el president podria abandonar l’hospital aquest dilluns i continuar el tractament amb antivirals i esteroides a la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona