Política

Sánchez i Felip VI coincidiran divendres a Barcelona

El cap del govern espanyol i el rei participaran al lliurament de premis de la New Economic Week

La visita del monarca es produeix pocs dies després de la seva absència en un acte de l’escola judicial a la capital catalana

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI coincidiran aquest divendres a l’acte de lliurament de premis de la nova edició de BNEW, Barcelona New Economic Week, que estarà presidida pel monarca.

Sánchez i el Rei també visitaran plegats la start-up 3-D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca de Barcelona.

La visita es produeix després que el monarca no assistís fa uns dies a l’entrega de despatxos de jutges a Barcelona.


Retorn a la "normalitat"
En aquest sentit, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat que la visita del rei a la capital catalana suposa el retorn a la “normalitat” després de l’absència del monarca a l’acte del CGPJ el 25 de setembre. “S’instal·la la normalitat, d’aquí uns dies [el rei] torna a visitar Barcelona”, ha subratllat Campo aquest dilluns en una entrevista a Onda Cero.

Segons el ministre “hi ha elements diferencials” respecte l’acte dels jutges, perquè “l’1-O ha passat i la sentència s’ha dictat”. En tot cas, ha justificat la decisió del govern espanyol de vetar la presència del Rei a aquell acte dels jutges: “Com a governants tenim l’obligació d’intentar crispar menys la societat. No és un problema de seguretat, sinó que com a govern tenim l’obligació de fomentar una majori convivència i estic segur que és el que vol el rei”.

Campo ha negat que el govern vetés aquella visita perquè entenia que la presència del monarca es podia entendre com una “provocació”, i ha justificat la decisió de vetar-la per la necessitat de mantenir la “convivència” en un moment en què s’esperava la sentència sobre Torra i l’acte coincidia amb el tercer aniversari de l’1-O.

El titular de justícia ha dit que “no comparteix” les manifestacions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre les suposades maniobres del rei contra el govern de Sánchez. “Aquesta no és la visió del govern en absolut”, ha dit, malgrat que ha recordat que existeix la “llibertat d’expressió”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona