Política

Jutgen vuit acusats d’arrencar pancartes en tres ajuntaments gironins

S’enfronten a una multa de 3.300 euros per danys materials als balcons

Els fets van passar el febrer del 2019 a Sant Julià de Ramis, Sant Gregori i Sarrià de Ter

El jutjat d’instrucció número 3 de Girona va celebrar ahir al matí, després d’haver-se suspès tres cops, la vista oral pel robatori de tres pancartes i una estelada als ajuntaments de Sant Julià de Ramis i Sant Gregori, i al local social de Sarrià de Ter, al Gironès. Els fets van passar el 14 de febrer del 2019, quan els vuit acusats, sis homes i dues dones, van arrencar i fer malbé material dels balcons. Segons van explicar els alcaldes, el grup s’hauria endut una pancarta a favor de la República que hi havia a El Coro, un equipament municipal de Sarrià de Ter. Després es van desplaçar fins a Sant Julià de Ramis, on s’haurien enfilat al balcó per treure la pancarta amb el lema Fake justice. L’alcalde de Sant Julià, Marc Puigtió, va explicar que, en arrencar la pancarta, en va quedar un tros penjat al balcó. Puigtió el va mostrar ahir en el judici com a prova, ja que “coincideix amb la pancarta que els Mossos van localitzar al cotxe dels acusats quan els van aturar a Sant Gregori”. L’alcalde reclama el cost dels desperfectes ocasionats, perquè també van arrencar l’estelada del balcó consistorial: “En fer-ho, van trencar el pal de la bandera. Hem presentat les factures dels danys.”

A Sant Gregori també es van emportar la pancarta amb el lema Fake justice i l’estelada, i en van doblegar el pal. Un veí els va veure i va trucar als Mossos. Els agents van escorcollar el vehicle, en el qual van trobar les tres pancartes i les estelades. L’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va explicar que en el judici ha defensat “l’atac de què va ser objecte el consistori: no es pot permetre que les institucions siguin atacades així”. Roca va recordar que les pancartes i les banderes són una forma de llibertat d’expressió.

Amb relació a les pancartes i estelades trobades al cotxe, els acusats van afirmar que no sabien d’on provenien. Segons va explicar Puigtió, els acusats “van reconèixer haver fet accions de neteja de llaços grocs a Canet d’Adri”. El cas ha quedat vist per a sentència. L’acusació ha mantingut la petició de multa de 600 euros per un delicte d’apropiació indeguda i 2.700 euros més pels danys ocasionats al pal de la bandera de Sant Julià. El fiscal ha demanat l’absolució.

LA FRASE

La qüestió no són els diners: no es pot irrompre en un edifici municipal, destrossar-hi material i marxar
Marc Puigtió
ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona