Política

Torrent demana una “reflexió profunda” a la monarquia: “La gent de Catalunya no oblida que avalés els cops de porra”

El president del Parlament afirma que la crema de fotografies del rei espanyol és llibertat d’expressió tot i que ell no faria

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat una “reflexió profunda” a la monarquia sobre per què no és benvinguda a Catalunya.

En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Torrent ha assenyalat no només els comportaments presumptament corruptes de la institució sinó també el discurs del 3-O del 2017.

“Es va saltar la neutralitat, si és que mai l’havia tingut. I avalar cops de porra a les portes dels col·legis, això la gent de Catalunya no ho oblida”, ha afirmat per després dir que hauria de venir, com a mínim, a “demanar disculpes”.

Pel que fa a la crema de fotografies del Rei d’aquest dijous, Torrent ho ha emmarcat en la llibertat d’expressió citant jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans però ha afegit que ell no ho faria. Ha indicat, però, que ell no ho faria perquè no s’hi sentiria còmode: “No m’hi sento ni cremant fotos, ni banderes ni cap símbol”.

Segons Torrent, Felip VI tenia una alternativa al discurs que va fer el 3 d’octubre i podia haver actuat com la monarquia britànica davant del referèndum escocès. “Podia haver plantejat una solució democràtica al conflicte polític. És el que fan les democràcies madures”, ha afegit.

El president del Parlament ha vinculat la investigació judicial contra el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, amb les “clavegueres de l’Estat” i ha considerat que hi ha una clara tendència del deep state de perseguir la “dissidència política”.

Un fet que, segons ha afegit, no només afecta els independentistes i, per tant, “qualsevol demòcrata espanyol s’hauria de preguntar què està passant”.

Pel que fa a l’actitud del PSOE davant d’aquesta situació, Torrent creu que no hi ha celeritat política per investigar-ho i que els socialistes estan fent “el mateix que governs espanyols anteriors”.

Finalment, Torrent ha qualificat de “despropòsit” que a la comunitat de Madrid els “jutges estiguin fent d’epidemiòlegs i estiguin decidint pels metges”. Segons ha dit, s’ha d’actuar i s’hi arriba tard.

L’estació Ciutadella-Vila Olímpica de l’L4, tancada

L’estació Ciutadella-Vila Olímpica de la línia 4 del Metro de Barcelona romandrà tancada entre les 10 i les 10.30 hores i entre les 11.15 i les 11.45 hores d’aquest divendres per indicació dels Mossos d’Esquadra, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

El tancament coincideix amb l’acte que se celebrarà a l’Estació de França, amb la presència del rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Durant les franges en que l’estació romandrà tancada, els trens passaran sense aturar-s’hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles