Política

Casado acusa Sánchez d’intervenir a Madrid de manera “injusta” i “partidista”

El líder del PP dona suport a Ayuso i defensa que les mesures del govern madrileny funcionaven

Acusa el govern espanyol de voler “demonitzar” els territoris on governa el PP

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’haver aplicat l’estat d’alarma a Madrid de manera “injusta” i “partidista” .

El popular ha ofert una roda de premsa telemàtica en la qual ha expressat el seu “suport total” a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Casado ha defensat que el govern madrileny havia adoptat “mesures eficaces” que funcionaven per frenar el virus. I és que segons ell, aquest estat d’alarma és “ruïnós” i genera “alarmisme”. I s’ha preguntat si és assenyat permetre la mobilitat dins la capital espanyola i permetre així que habitants de zones d’alta incidència vagi a àrees amb menor contagis.

A més, ha assenyalat que “avui Madrid no compliria els criteris del propi ministre per ser tancada”, ja que té, ha dit, 467 casos per cada 100.000 habitants. No obstant això, ha afirmat que la Comunitat de Madrid complirà les mesures imposades: “Nosaltres complim la llei”.

El líder de l’oposició ha demanat al president espanyol que comparegui al Congrés per explicar la decisió, que a parer seu ha avantposat la “supèrbia” al diàleg. “Hem fet tot el possible per pactar una normativa per complir el que diu el TSJM i alhora ser lleials amb qui té el comandament únic sanitari, que és el govern de la nació”, ha afirmat. “No es pot demonitzar els madrilenys”, ha lamentat.

Segons ell, la decisió d’aplicar l’estat d’alarma a Madrid i no a altres territoris com Navarra o Catalunya és “injusta” i té “finalitats electorals”. Casado ha acusat el govern de Sánchez d’intentar “demonitzar” les zones on governa el PP.

Ha justificat que la Comunitat de Madrid no adaptés el seu pla a les peticions del govern espanyol per evitar l’estat d’alarma. Ha adduït que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ja va dictar que l’ordre del ministeri “no és vàlida” i, per tant, aprovar de nou les mateixes mesures hauria estat “prevaricar”. De fet, ha acusat Sánchez de buscar que Ayuso prevariqués.

Segons el popular, Sanitat ha “mentit en els xifres” i ha actuat sense cap base científica. “Crec que el ministre Illa hauria de ser més humil i el president del govern espanyol hauria de mentir menys”, ha etzibat.


“No hi haurà avançament electoral a Madrid”
Casado ha avisat que malgrat la situació “no hi haurà avançament electoral a Madrid”. Ha recordat que la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va apuntar també que no donaria suport a una moció de censura contra Isabel Díaz Ayuso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Benet Salellas i Vilar
Advocat i autor del llibre “En encesa espera”

“L’operació Garzón va deixar marcades les víctimes de per vida”

BANYOLES
Francesc Castañer i Campolier
Alcalde de Porqueres (Independents de Porqueres)

“Estem en un moment clau per arribar als 5.000 veïns”

Porqueres
irlanda del nord

El líder dels unionistes dimiteix després de ser acusat d’abusos sexuals

barcelona
política

Lluís Llach es presentarà a les eleccions al secretariat de l’ANC

barcelona
polònia

Tusk avisa d’una “era prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Desenes de morts en el pitjor bombardeig israelià a Síria des del 2021

barcelona
Judicial

L’AN cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona