Política

Admeten la querella per l’espionatge a Torrent

El fiscal hi veu indicis delictius, però demana que, per ara, no s’investigui els responsables del CNI com vol ERC

El titular del jutjat d’instrucció 32 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada pel president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d’ERC Ernest Maragall per l’espionatge als seus telèfons mòbils de què van ser víctimes la primavera del 2019 amb l’aplicació del WhatsApp. El fiscal coordinador de delictes informàtics, Roberto Valverde, va informar el jutjat que era favorable a l’admissió de la querella en veure-hi indicis delictius, però descartava, per ara, la imputació de responsables del centre dels serveis secrets espanyol (CNI), segons informa la fiscalia de Barcelona.

La querella dels líders d’ERC, confeccionada pel penalista Andreu van den Eynde, és dirigida contra l’exdirector dels serveis secrets espanyol (CNI) Félix Sanz Roldán i contra l’empresa israeliana propietària del programa informàtic Pegasus, NSO Group, denunciada per espionatge d’abast internacional. Se’ls acusa dels delictes d’intrusió en equips informàtics, intercepció il·legal de comunicacions, espionatge informàtic i producció i adquisició per a l’ús d’spyware del món. El fiscal ha demanat diligències, com ara informes a Vodafone i a NSO, a través de comissions rogatòries, que el magistrat José Antonio Cruz ha de resoldre ara.

El PP i Cs salven el Hard Rock

La majoria del ple del Parlament va tombar ahir una moció promoguda per Catalunya en Comú Podem que demanava al govern de la Generalitat en funcions que no signés la compravenda dels terrenys del gran complex d’oci i joc Hard Rock a La Caixa. Ni els socis del govern ni tampoc el PP i Ciutadans van donar suport al text, que pretenia rebutjar l’acord del 3 de març, en el qual s’estableixen les condicions de l’Incasol per vendre els terrenys a La Caixa per al projecte; una compravenda que els comuns i els anticapitalistes consideraven que no hauria de fer l’executiu en funcions i que està fet “a mida” per als interessos de l’entitat bancària. També critiquen al govern que en plena pandèmia continuïn fomentant una economia basada “en el totxo, el joc i el turisme”, reblava la diputada de la CUP, Natàlia Sànchez. La moció apostava per un altre tipus d’inversions més sostenibles amb el medi i la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona