Política

Sánchez preveu convocar aquest diumenge un Consell de Ministres extraordinari per aprovar l’estat d’alarma

La reunió encara no s’ha convocat però fonts de la Moncloa ho donen per fet

Torra demana “no perdre més temps” i insta el govern espanyol a prendre “decisions ja”

El  govern espanyol prepara un Consell de Ministres extraordinari on es podria aprovar la declaració d’un nou estat d’alarma per aturar la segona onada de la pandèmia de Covid-19.

Fonts de la Moncloa han apuntat que la reunió encara no s’ha convocat “oficialment”, però donen per fet que “amb quasi total seguretat“ se celebrarà demà diumenge.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es troba a Roma aquest dissabte amb motiu d’una visita oficial Vaticà, on s’ha entrevistat amb el papa Francesc. El cap de l’executiu tornarà a Madrid en les properes hores i “tot apunta”a què aquest diumenge reunirà els seus ministres en un Consell extraordinari per posar en marxa un nou estat d’alarma.

Diverses comunitats autònomes, entre elles Catalunya, han demanat al govern de l’Estat que aprovi aquesta mesura per donar cobertura jurídica a les restriccions de mobilitat que volen aplicar. De moment han formalitzat la petició nou governs autonòmics, cap dels quals liderat pel PP.

Si s’aprova, seria el tercer estat d’alarma aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez per fer front al coronavirus. El primer el va declarar al març i el va prorrogar sis vegades, fins al juny, i el segon el va decretar ara fa dues setmanes per frenar l’avenç de la pandèmia a la Comunitat de Madrid.


Horari per definir
El govern català va avançar aquest divendres que de seguida que s’aprovés l’estat d’alarma reuniria el Procicat per aplicar, com a mínim, el toc de queda a Catalunya.

La Generalitat encara no ha dit a quina franja horària s’aplicaran les restriccions. Divendres es va apuntar des de l’executiu català que seria entre les onze de la nit i les sis del matí i així ho ha mantingut aquest dissabte la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó. En canvi, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Sàmer, han insinuat aquest dissabte que l’esborrany que tenen el situa a partir de les deu de la nit.

Torra: “No es pot perdre més temps. Ni una hora, ni menys encara un dia”

Redacció

El president del govern inhabilitat, Quim Torra, ha urgit Sánchez a convocar el més aviat possible el Consell de Ministres extraordinari per declarar l’estat d’alarma per prendre “decisions ja” .

“No es pot perdre més temps. Ni una hora, ni menys encara un dia”, ha alertat en un missatge a les xarxes socials.

En aquest sentit, ha criticat que el cap de l’executiu espanyol hagi mantingut el seu viatge al Vaticà, per entrevistar-se aquest dissabte al matí el papa Francesc al Vaticà. “Amb tots els respectes pel papa, però el viatge del president Sánchez s’havia d’anul·lar i celebrar el Consell de Ministres aquest matí, com van dir que s’havien compromès”, ha dit Torra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona