Política

JxCat fulmina Pujol per un possible assetjament sexual

El partit força el portaveu del grup parlamentari a renunciar a l’acta de diputat i el suspèn de militància

Artadi defensa que sigui la justícia la que investigui els fets i no un procediment intern

Junts per Catalunya va fulminar ahir el fins ara portaveu del grup parlamentari, Eduard Pujol, i el va suspendre cautelarment de militància per una conducta que podria ser considerada assetjament sexual. El secretari general de la formació, Jordi Sànchez, va tenir coneixement diumenge durant un permís penitenciari dels fets –en plural– i ahir es van reunir diversos dirigents del partit de Carles Puigdemont amb Pujol per forçar-ne la dimissió. En un comunicat, el ja exdiputat va explicar que plegava per motius personals i posteriorment la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, va ser qui va detallar la possible naturalesa d’aquests motius. Artadi no va concretar si l’assetjament hauria tingut lloc en el marc del partit o en l’esfera privada, ni si van passar fa temps o són recents. “És ell qui ha de donar explicacions”, va resoldre. De moment, no consta cap denúncia al jutjat.

El partit, de nova creació, tot just està redactant el seu codi ètic i no disposa encara d’un protocol per gestionar aquests casos. “El que no podia ser és que perquè l’organització és nova no prenguéssim decisions”, va adduir Artadi, que va remarcar, tanmateix, que ha de ser la justícia, i no un procediment intern, la que dirimeixi la qüestió, ja que d’altra manera es podria interpretar que JxCat ho està encobrint. La portaveu es desmarcava així de la gestió que ha fet la CUP de casos similars. “No ens pertoca, a JxCat, jutjar-ho ni obrir una investigació interna per aclarir els detalls, sinó prendre mesures polítiques”, va subratllar. En aquest sentit, va recalcar que l’organització ha actuat de manera “contundent i urgent” dins de les següents vint-i-quatre hores posteriors a conèixer la informació.

JxCat també vol acompanyar “les persones” que es van adreçar al partit per denunciar-ho per garantir que tenen tot el suport jurídic i psicològic i ja les ha posat en contacte amb l’Institut Català de les Dones “perquè no se sentin soles”.

La renúncia a l’acta de diputat, segons va recordar l’exconsellera de la Presidència, no implica una assumpció de culpabilitat per Pujol. Arran de la seva marxa sobrevinguda, al migdia mateix es va reunir el grup parlamentari i es va acordar que la nova portaveu a la cambra sigui Gemma Geis, fins ara portaveu adjunta, i que Josep Maria Forné assumeixi el càrrec de portaveu adjunt.

El periodista va entrar al Parlament com a independent a la llista de JxCat per Barcelona després de les eleccions del 21 de desembre del 2017 i va ser portaveu adjunt i posteriorment portaveu del grup, a més de portaveu a la comissió de Territori i membre de la Diputació Permanent.

LES FRASES

És la justícia la que ha d’aclarir els fets i no el partit internament perquè es podria interpretar com a encobriment
No fa ni vint-i-quatre hores que el secretari general ha conegut els fets i ha decidit actuar de manera urgent
Elsa Artadi
Portaveu de Junts per Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona