Política

Puigdemont avisa que Espanya “mai no farà política”

L’expresident acusa la UE de callar davant els “abusos” i la “violència” de l’Estat contra l’independentisme

L’eurodiputat de JxCat lamenta que tres anys després de la DUI no hi ha hagut “cap proposta” ni “reconeixement”, només repressió

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha advertit que l’Estat espanyol “mai no farà política” quan hi hagi en joc la unitat d’Espanya i veu l’independentisme més carregat de raons que mai després de tres anys de repressió. L’eurodiputat de JxCat ha acusat la Unió Europea (UE) de callar davant els abusos de les autoritats espanyoles contra l’independentisme català.

En una sèrie de missatges a les xarxes socials amb motiu del tercer aniversari de , Puigdemont recorda que aleshores el govern espanyol i Europa ja van “desoir” les “apel·lacions a la política” de Catalunya.

Puigdemont recorda que la DUI va ser “l’inici d’una etapa que sabíem complexa i dura”. Tres anys despres, considera que “l’experiència viscuda i les evidències acumulades ens assenyala un únic camí realista i transitable per culminar el procés”. El líder de JxCat admet que és “un camí complex, dur i incert” però destaca que “ara tenim algunes certeses”.

Segons ell, la certesa “més important, i que faríem bé de recordar, és que l’Estat espanyol mai no farà política”. “Usarà la violència policial i judicial, se saltarà l’Estat de dret per garantir una unitat a la força”, afegeix. “A dreta i a esquerra, el mantra continuarà essent todo por la patria”, lamenta.

En aquest context, l’eurodiputat independentista acusa la UE de “mirar cap a un altre costat quan l’Estat espanyol usa la violència contra els ciutadans pacífics i indefensos”. “Ho va fer l’1 d’octubre i continua callant davant dels mateixos abusos que critica amb vehemència quan ocorren fora d’Espanya”, critica Puigdemont.

Pel polític, l’actual “autonomia administrativa” no és el que els catalans van votar i “no proporciona cap eina seriosa per construir el país que la majoria desitja”. Una situació que, a parer seu, “només se supera amb una república independent”.

“Tres anys després, l’Estat s’ha encarregat de confirmar-ho. Ni una sola proposta, ni un sol reconeixement. La nació catalana, la seva llengua, cultura, institucions, model econòmic i social han estat durament reprimits”, constata l’expresident. “Fa tres anys estàvem carregats de raó. Avui encara més”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid