Política

El jutge arxiva per falta de proves la peça en què va imputar Corinna Larsen

Investigava si va encarregar a Villarejo espiar una assistent

L’excomissari i l’expresident de Telefònica Juan Villalonga també estaven imputats en la causa

El jutge Manuel García Castellón ha tornat a arxivar la peça número 5 del cas Villarejo, coneguda com a Carol, que va reobrir al juliol per investigar un suposat encàrrec de l’ex-amant de Joan Carles I Corinna Larsen a l’excomissari per obtenir informació sobre una assistenta.

El magistrat de l’Audiencia Nacional ha pres la decisió a petició de la fiscalia anticorrupció perquè considera que no hi ha prou elements per imputar el delicte de suborn o de descoberta de secrets en el suposat encàrrec. Amb tot, el jutge no descarta que, si apareixen nous indicis, es reobri la investigació.

La possible existència d’aquest encàrrec es desprenia d’una conversa amb Villarejo a Londres que va ser intervinguda en l’operació Tàndem.

Comptes de l’emèrit

En aquestes converses gravades, en què Corinna va parlar de comptes del rei emèrit a Suïssa i del presumpte cobrament de comissions per les obres de l’AVE a la Meca –fet que va portar a la primera obertura de la peça Carol–, també va exposar a l’excomissari les sospites que una assistent personal espanyola estava filtrant informació sobre la seva vida privada.

Però un informe policial conclou que no es van fer consultes a fitxers policials relatives a la dona de qui suposadament es va demanar informació entre el 7 d’octubre de 2016 i el 3 de novembre de 2017.

En reobrir la peça aquest estiu a causa de l’aparició de noves gravacions, el jutge va acordar imputar també el mateix Villarejo, el seu soci Rafael Redondo i l’expresident de Telefònica Juan Villalonga. Quan Corinna va recórrer contra la seva imputació, la fiscalia anticorrupció es va alinear amb la seva tesi que, quan suposadament li va fer aquest encàrrec, Villarejo ja estava jubilat.

L’examant del rei emèrit va ser citada a declarar el 28 de setembre passat en aquesta causa, però el jutge va suspendre la compareixença per demanar formalment al Regne Unit poder interrogar-la a l’ambaixada d’Espanya a Londres, on resideix, petició que ara també decau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona