Política

Riera confirma que la CUP ha proposat a David Fernández formar part de la candidatura del 14-F

El diputat cupaire reclama al Govern que prengui “mesures positives” per fer front a la covid-19

El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha confirmat que la formació anticapitalista ha ofert a l’exdiputat David Fernández formar part de la candidatura a les eleccions del 14 de febrer. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Riera ha afegit que de moment no hi ha la llista feta i que hi ha un “equip ampli”, en què hi ha Fernàndez entre d’altres persones, que està treballant per elaborar el programa i la llista de cara a les eleccions. Pel que fa a la gestió de la pandèmia, ha criticat que el Govern prengui mesures només en negatiu i no en positiu com podrien ser, segons ha dit, fer obligatori el teletreball o millorar el transport públic. Riera s’ha mostrat disposat a reunir-se amb l’executiu català per acordar mesures.

Riera, que s’ha mostrat disposat en les darreres setmanes a ocupar un lloc a les llistes de la CUP del 14-F, ha explicat que s’ha ofert a l’exdiputat David Fernández formar part de la candidatura. Però no ha entrat a valorar en quina posició seria argumentant que hi ha un equip ampli de persones, entre les que també hi ha Fernández i Anna Gabriel, treballant per confeccionar la candidatura.

Pel que fa a la pandèmia, el diputat considera que la restricció de la interacció social és inevitable però ha reclamat que no només hi hagi mesures negatives i que aquestes siguin “menys agressives”. Entre les propostes de la CUP hi ha “forçar” les empreses farmacèutiques per tal que els resultats de les proves PCR siguin més ràpids i fer obligatori que tothom que pugui fer teletreball en faci.

“Ens fem corresponsables de donar solucions. Per tant, estem disposats a seure amb el Govern avui mateix per acordar mesures i si arribem a un acord donarem tot el suport parlamentari i polític”, ha afegit.

I en relació a l’operació de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres, el diputat de la CUP l’ha qualificat de “nova onada repressiva contra l’independentisme per construir el relat que el moviment independentista és criminal i mafiós”. Es tracta, segons ha afegit, d’una “operació policial i mediàtica perfectament construïda per la Guàrdia Civil i les clavegueres de l’Estat” i ho ha emmarcat en la “causa general contra l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona