Política

El jutge manté Bassa i Forcadell en tercer grau

El magistrat de vigilància penitenciària 1 fa una interpretació més garantista de la llei i refusa tancar-les

Sorpresa positiva, però, no definitiva. És com van acollir ahir l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera d’Afers Socials i Treball Dolors Bassa que el jutge de vigilància penitenciària 1 les mantingui en tercer grau, sense acollir la petició del fiscal de retrocedir-les al segon grau, és a dir sense sortides. La disposició addicional 5 de la llei orgànica del poder judicial, en una redacció barroca, exposa que en els recursos d’apel·lació a una modificació de classificació penitenciària tindrà efectes suspensius immediats, per això Bassa i Forcadell tenien coll a vall que era qüestió de dies la pèrdua de la semillibertat.

El magistrat Jesús Ignacio Moncada, en una interpretació més garantista de la llei, exposa en la resolució d’ahir que els efectes que té aquesta disposició addicional “implica la no executivitat” de la seva resolució del 27 d’octubre passat, que les mantenia en tercer grau, “fins a la fermesa”, i per tant “s’ha d’entendre que la situació de grau queda igual que anteriorment a la citada resolució, ja que no ha estat objecte de revocació”. És a dir, s’interpreta que com que el jutge Moncada no va revocar el tercer grau de les preses polítiques, no se les pot tancar, però si els hagués denegat el tercer grau, sí que haurien de tornar al segon.

Bassa i Forcadell van fer dos vídeos agraint el “suport de tothom” en aquests darrers dies de neguit, lamentant la situació reclosa dels seus companys de Lledoners, i sabent que el Suprem té la darrera paraula (es desconeix si immediata) sobre el seu compliment de la pena en semillibertat.

LES FRASES

Alegria immensa i a la vegada molta tristesa pels companys de Lledoners
Carme Forcadell
expresidenta del parlament
Gràcies a tothom. Mantenim el bri de llibertat. Ara el Tribunal Suprem ho ha de resoldre
Dolors Bassa
exconsellera d’afers socials

Amnistia torna a reclamar la llibertat dels Jordis

Amnistia Internacional (AI) va tornar a demanar ahir la “llibertat immediata i incondicional” dels líders independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, coincidint amb el tercer aniversari del seu empresonament, condemnats per sedició pel seu lideratge en manifestacions a favor de votar sobre el procés d’independència de Catalunya.

En un comunicat, AI denuncia que és “una situació d’injustícia” que l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, portin “més de mil dies entre reixes apartats de les seves famílies”. Amnistia Internacional, que ha demanat diverses vegades que els dos líders socials independentistes siguin alliberats, considera que tots dos van exercir “els seus drets a la llibertat de reunió pacífica i d’expressió”. Amnistia, que demana que el Constitucional impulsi una “ràpida resolució” del recurs d’empara interposat per Sànchez i Cuixart, instant a l’anul·lació de la condemna del Suprem.

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va instar el govern espanyol a “escoltar” Amnistia “quan reclama la nostra llibertat”. I el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va sol·licitar la llibertat “immediata i incondicional” de tots dos. Òmnium va recordar que és la vuitena vegada que Amnistia reclama la llibertat dels Jordis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona