Política

El boicot de les grans cadenes de televisió al discurs de Trump

Les emissores dels EUA tallen la compareixença de l’encara president i desmenteixen les seves afirmacions sobre frau

Algunes de les principals cadenes de televisió dels Estats Units, com l’ABC, la CBS i la NBC, han tallat el discrus del president donald Trump en horari de màxima audiència, mentre que Fox News, la referència informativa del Partit Republicà, ha desmentit les seves paraules.

La ruptura amb el canal de notícies conservador s’està fent més profunda cada cop que Trump repeteix les seves acusacions de frau electoral. En el plató d’informatius, a Nova York, els presentadors han repetit una vegada i una altra:; “”No hem vist cap prova”.

Les tres grans emissores en obert -NBC, ABC i CBS- han tallat la transmissió i han desmentit amb contundència el discurs de Trump en ple directe.

“Hem d’interrompre Trump perquè el president ha dit una sèrie d’afirmacions falses”, ha dit en directe el periodista Lester Holt, presentador de NBC Nightly News, un dels tres informatius més seguits de la televisió en obert.

El mateix ha fet David Muir, el conductor de l’informatiu més seguit del país amb 8 milions d’espectadors diaris, l’ABC World News Tonight. “Simplement no s’han presentat proves en cap d’aquests estats de que hi hagi vots il·legals”, ha dit. El periodista ha remarcat que és el vot per correu, que ha batut records amb més de 100 milions de persones que han votat anticipadament per la Covid, el que està fent allargar el recompte electoral.

La CBS, tercera en audiència, ha fet una verificació de dades mentre Trump acabava el seu discurs i ha desmentit totes les seves acusacions de frau i “corrupció del sistema”.

Més contundents han estat els serveis informatius de la ràdio pública nord-americana, la NPR, en assenyalar que “Trump de nou ha reclamat falsament la victòria en les eleccions de 2020. No ha guanyat. Els vots se segueixen comptant”.

Per la seva banda, els canals informatius de pagament, CNN i MSNBC, coneguts per les seves posicions més liberals, han estat més durs: “Quina nit més trista per als Estats Units”. “Tractar d’atacar la democràcia amb una festa de falsedats. Mentida rere mentida”, ha dit en directe el presentador Jake Tapper.

En el programa de la CNN, Rick Santorum, un tertulià del partit de Trump i exsenador, es declarava “impressionat” i “ decepcionat” després d’escoltar el president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona