Política

Trapero: “Tothom ho podria haver fet millor, jo el primer”

El major dels Mossos explica que s’ha posat en contacte amb els caps de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional “per començar a treballar”

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha fet una “certa autocrítica” sobre l’actuació dels Mossos l’1-O i els dies posteriors assegurant: “Tothom ho podria haver fet millor; i jo el primer”. I aquesta autocrítica li ha permès admetre que és important recuperar la “confiança” amb la població i centrar-se en la feina del cos policial.

En la seva primera intervenció després de ser restituït com a cap dels Mossos d’Esquadra, acompanyat pel conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i una trentena de comissaris del cos, Trapero també ha assegurat que en els tres anys apartat de la prefectura ha dut a terme un aprenentatge per “no cometre els mateixos errors” i millorar les seves relacions amb altres institucions.

“En algun moment la meva defensa del cos no va ser ben entesa i va provocar relacions personals que es van complicar. Això és un àmbit clar a millorar”, ha assegurat fent una valoració del que va passar fa tres anys. “Hem de ser més clars, que les nostres actituds no donin peu a altres interpretacions”, ha reiterat el major, que va ser apartat de la prefectura del cos en aplicació del 155.

Trapero es vol centrar en fer de policia, construir el futur i deixar enrere el passat. “El cos ha de tenir fórmules per donar comptes però que ens mantingui fora del focus mediàtic”, ha afirmat.

També ha anunciat que aquest primer dia de restitució com a major dels Mossos, s’ha posat en contacte amb els caps de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per començar a treballar: “M’he trobat la millor de les respostes”.

També ha deixat clar que els Mossos han de tenir “autonomia en l’àmbit tècnic” i una “dependència a l’autoritat judicial i fiscalia” en l’àmbit autoritat de la justícia, “que ara encara està més clar”.

Atemptat del 17-A

Les primeres paraules que ha dit Trapero en la seva compareixença pública després de la restitució ha estat per a les víctimes dels atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils, quan fa quatre dies que ha començat el judici: “El primer missatge com a cap del cos és un missatge cap a les víctimes de l’atemptat del 17-A. Ens tenen al seu costat”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia