Política

Arrimadas reclama al govern espanyol que deixi “per escrit” que no hi haurà un referèndum d’independència a Catalunya

La líder de Cs assegura que “el nacionalisme no és esquerra, n’és l’antítesi”

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha reclamat al govern espanyol que deixi “per escrit” que no hi haurà un referèndum d’independència a Catalunya, “que és el que persegueix ERC”.

Ho ha demanat aquest divendres en una trobada telemàtica amb militants, acompanyada de l’eurodiputat taronja Jordi Cañas, en què ha assegurat que “el nacionalisme no és esquerra, n’és l’antítesi”.

Segons ha explicat, aquesta és una de les condicions de Cs per donar suport als pressupostos generals de l’Estat. “Hi ha un àmbit irrenunciable que és la igualtat dels espanyols i el fre a les cacicades separatistes”, ha dit, per la qual cosa també ha exigit que es retiri la reforma de la llei d’educació que permet la immersió lingüística en català a l’escola.

Cañas, que també ha participat d’aquesta “trobada de divendres liberal”, ha rebutjat que Cs sigui un mer “dic de contenció” contra l’independentisme perquè el partit no busca ser “la resistència”. Per això ha cridat a “donar-los la batalla”: “Hi ha una guerra cultural que s’ha de guanyar”. A més, ha considerat que els fonaments i objectius dels taronges “són d’un valor superior” als del sobiranisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia