Política

Milers de simpatitzants de Trump denuncien a Washington un suposat frau electoral

El president sortint s’apropa a saludar-los

Trump encara no ha reconegut la derrota electoral

Milers de simpatitzants del president sortint dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, s’han manifestat aquest dissabte a Washington per denunciar, sense proves, un presumpte frau electoral per fer-li perdre les eleccions presidencials. El mateix Trump s’ha apropat a saludar els seus seguidors des del seu automòbil.

Una setmana després que les projeccions dels mitjans nord-americans donessin com a guanyador dels comicis del 3 de novembre al demòcrata Joe Biden, Trump encara no ha reconegut la derrota electoral i no ha parat de repetir que hi va haver frau als comicis, malgrat no aportar cap prova que ho demostri.

El missatge ha fet forat entre els seus simpatitzants, molts dels quals avui exhibien cartells amb el lema “no robeu les eleccions”.

Des de primera hora del matí els partidaris de Trump han inundat els carrers que desemboquen a la Freedom Plaza, a tocar de la Casa Blanca, amb barrets i samarretes de la seva campanya electoral amb el lema “Make America Great Again” (Tornem a fer Amèrica gran).

Cap a les deu del matí hora local (tres de la tarda a Catalunya), el cotxe de Trump ha passat per l’Avinguda de Pennsilvània, al costat de la Freedom Plaza, i ha saludat als centenars de manifestants que ja estaven concentrats en aquest moment al lloc, on la marxa ha comen
at després del migdia. El president sortint ha somrigut i ha saludat sense sortir del vehicle als seus seguidors.

La protesta ha transcorregut des de la Freedom Plaza fins a la part posterior del Capitol, davant el Tribunal Suprem. L’han convocada una amalgama d’organitzacions ro Trump.

Molts dels manifestants, en la majoria de pell blanca i de totes les edats, no duien mascaretes per protegir-se de la Covid-19, malgrat que el país és un dels més afectats per la pandèmia al món.

La protesta s’ha desenvolupat enmig d’un important desplegament policial, ja que avui també hi havia convocada al mateix lloc una concentració per “oposar-se a l’intent de Trump de robar les eleccions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries