Política

Marlaska diu que les Canàries no es convertiran en “un nou Lesbos”

El ministre d’Interior nega que migrants passin més de 72 h a Arguineguín

Explica que utilitzaran cinc àrees militars per atendre els que arribin

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que les Illes Canàries no es convertiran “en la nova Lesbos” i ha assegurat que els migrants que arriben al moll d’Arguineguín “no estan mai més de 72 hores” al port malgrat organitzacions i mitjans presents a la zona denuncien que sí que n’hi ha que hi passen més de 72 h en condicions infrahumanes abans de ser traslladats a altres ubicacions. Marlaska ha afirmat que s’ha garantit la “salut i seguretat” davant la situació “extraordinària”. El ministre de l’Interior ha explicat que utilitzaran cinc àrees militars per atendre els migrants que arriben a les Illes.

Es tracta de les àrees que ja va anunciar divendres la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, del pla de xoc del govern espanyol. Quatre d’elles seran per a acollida i només una de les cinc serà gestionada per Interior, la del Polvorín de Barranco Seco, que servirà per custodiar els migrants en les primeres 72 h però no serà espai d’acollida, és a dir, assumirà l’activitat del moll d’Arguineguín, que Marlaska va anunciar que es tancaria fa dos divendres. Marlaska ha defensat que el govern espanyol està fent política migratòria des de fa dos anys i mig i que no hi ha “dreceres” per abordar la migració, ja que és una qüestió “complexa”. El ministre de l’Interior ha subratllat que són les màfies les que posen en risc les persones que migren en pasteres.

El ministre de l’Interior no s’ha pronunciat sobre les denúncies de mitjans de comunicació de restriccions d’accés al moll d’Arguineguín per informar de la situació.

Pressupostos amb Bildu

Marlaska ha negat que hi hagi relació entre l’acostament de presos d’ETA al País Basc i el suport d’EH Bildu als pressupostos generals de l’Estat. El ministre de l’Interior ha defensat que és “important” que “tothom” se sumi als comptes per al 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries