Política

Podem es fa enrere en la investigació del cas Volhov

Retira la signatura de la petició per crear una comissió perquè estan en el govern

Unides Podem ha retirat la signatura de Jaume Asens i Joan Mena de la petició formulada la setmana passada pels grups de JxCat, la CUP, EH-Bildu i el BNG perquè es crei una comissió sobre l’operació Volhov de la Guàrdia Civil contra l’independentisme perquè considera que formen part del govern i que el més “convenient”és que ho facin els partits de l’oposició i no una formació política de l’executiu. Així ho va justificar ahir el diputat al Congrés d’En Comú Podem Gerardo Pisarello evitant pronunciar-se sobre si havia fet el pas a petició del PSOE, però va assegurar que Unides Podem està a favor d’aquesta comissió i així ho votarà quan toqui, donant-hi suport a la junta de portaveus o en el cas que arribi al ple. La setmana passada els vots en contra del PSOE , el PP i Vox ja van tombar la petició de JxCat perquè el ministre Marlaska, comparegués al Congrés per donar explicacions de l’operació i de la filtració de converses privades que no tenien cap transcendència penal.

En la petició efectuada per la creació de la comissió d’investigació, els grups demanen saber qui de les forces i cossos de seguretat de l’Estat és el responsable de les filtracions d’aquestes converses i de secrets de sumari i volen aclarir si hi ha una trama parapolicial “al marge de la legislació i el control democràtic”, a més de “les vinculacions d’aquesta amb possibles entramats privats, lobbies de pressió i mitjans de comunicació”.

El portaveu d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va ser molt crític amb els comuns pel canvi de criteri i per haver passat “de denunciar les clavegueres de l’Estat a abonar-les” quan en moltes ocasions han actuat en contra seva. Va qualificar-ho d’“incomprensible” i els va acusar d’estar al seu costat “només per als titulars i la foto” per després veure com “es venen per sucursalisme en lloc de plantar cara”.

D’altra banda, el senador de JxCat Josep Lluís Cleries va interpel·lar el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, sobre si era “conscient” que la recent sentència absolutòria de l’Audiencia Nacional al major Trapero, “deixa en evidència, un cop més, la repressió de l’Estat contra Catalunya”. El ministre li va respondre que no entenia els independentistes, perquè, els agradin o no les sentències, sempre parlen de repressió de l’Estat i “no surten d’aquesta cançó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona