Política

El Homrani s’agafa al relleu de càrrecs per no dimitir com li reclama l’oposició

Admet que no van preveure l’allau de peticions d’autònoms i que volien ajuts ràpids

Treball atura en el darrer moment una partida per al sector cultural

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, rebutja de dimitir perquè considera que el relleu forçat del secretari general, Josep Ginesta, i del secretari d’Afers Socials del departament, Francesc Iglesias, és una resposta suficient al fallit sistema d’ajuts als autònoms. Interpretat aquest error com el darrer nyap en la gestió de la Covid-19 de la seva conselleria, el PSC i Catalunya en Comú van demanar-li ahir explícitament la dimissió, una petició compartida també per Cs i el PP. La portaveu del grup parlamentari socialista, Eva Granados, va dir que feia temps que no es recordava a Catalunya una “crítica unànime” a la gestió d’un departament i va acusar ERC i JxCat de no fer plegar El Homrani perquè “estan atrapats per la lluita entre partits”.

El Homrani va admetre el nyap en la gestió dels ajuts perquè no van saber “calibrar que tindria la resposta que va tenir” i ho va atribuir a la decisió de concedir ràpid les subvencions per la situació crítica dels autònoms que han vist aturada la seva activitat de manera forçosa: “Volíem donar els recursos que teníem de la forma més àgil i no que els acabessin cobrant d’aquí a sis mesos.”

El Homrani va negar que el vicepresident Aragonès posés límit al volum d’ajuts després que ho insinués el diputat de Catalunya en Comú, Lucas, Ferro, que va qualificar de vergonyós que es destinessin només 20 milions per ajudar mig milió d’autònoms. El conseller li va respondre que més vergonyós és apujar ara la quota als autònoms o mantenir impagat l’atur als treballadors que estan en ERTO a la demarcació de Barcelona des de l’agost, dues mesures responsabilitat del govern del PSOE i Unides Podem.

El Homrani va reiterar que el departament dissenya un nou model per concedir els ajuts que també es vol àgil però que arribi a tots els autònoms que compleixin les condicions.

Acusat per l’oposició de no assumir la seva responsabilitat, el conseller va considerar que els relleus forçats de Ginesta i Iglesias mostren el contrari. “Assumir la responsabilitat és prendre decisions”, es va defensar El Homrani tot justificant que l’arribada d’Oriol Amorós, Enric Vinaixa i Marta Cassany era la solució que calia per “reforçar i separar els àmbits” de secretaria general, Treball i Afers Socials, que “és el que toca”, segons ell.

Sectors en emergència

A més d’un nou model d’ajuts per als autònoms “permanent i continuat” i amb més pressupost, per la seva banda el conseller Tremosa va anunciar 200 milions per als sectors econòmics en emergència i 2.500 expedients d’ajuts ja resolts. La consellera Ponsa va anunciar 17,2 milions per sostenir el sector de la Cultura que s’afegiran als 20 ja concedits. La consellera Budó va avançar una convocatòria de 25 milions més en ajuts per al sector de l’esport

LES FRASES

Ha fet dimitir l’equip que va escollir. Quan un equip no funciona, cal canviar d’entrenador
Pol Gibert
diputat del psc
Ens vam equivocar. Hem pres decisions perquè assumir la responsabilitat és prendre decisions
Chakir el Homrani
conseller de treball i afers socials

Fre a uns ajuts per a la cultura

El Departament de Treball va decidir aturar ahir a la nit la convocatòria d’una partida de 3,5 milions d’euros en ajudes destinades al sector cultural. L’accés a aquests recursos s’havia d’activar avui a les nou del matí amb la fórmula de concurrència no competitiva i amb l’adjudicació per ordre de presentació, però la conselleria ha volgut evitar que es repetís una polèmica com la provocada amb les ajudes als autònoms. El departament va anunciar que ha decidit buscar un nou mecanisme d’atorgament i sumar-hi més recursos perquè arribin als professionals de la cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera