Política

ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 36-37 escons, entre 7 i 8 més que JxCat, segons el CEO

La majoria independentista podria augmentar 5 escons i el percentatge seria del 48,4% o del 50,8% sumant el PDeCAT

El ‘sí’ a la independència de Catalunya baixa gairebé dos punts

ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 36-37 escons, segons la tercera onada de l’enquesta Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). El partit d’Oriol Junqueras augmentaria en 4-5 diputats respecte a les eleccions del 2017 i quedaria a una distància d’entre 7-8 escons de JxCat. En tercera posició se situaria el PSC (22-23), Cs perdria més de 20 diputats i es quedaria amb 13-14, PP català (8-9) i CUP (6-8) millorarien resultats mentre que els comuns es mantenen amb 7-9. Vox podria irrompre al Parlament amb 7-8 escons i el PDeCAT podria tenir-ne un. La majoria independentista al Parlament podria augmentar fins a 5 escons, ara en té 70, però el percentatge de vot independentista es quedaria en el 48,4%, ara és de 47,6%.

Baixa el ‘sí’ a la independència

Els catalans favorables de la independència de Catalunya baixen 1,9 punts respecte a l’última enquesta i se situen en el 43,6%, segons la tercera onada de l’enquesta Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Són 5,4 punts menys que els partidaris del ‘no’ a la independència que obtenen el 49%, 2,7 punts més que el darrer baròmetre. El 77,6 dels enquestats està molt o bastant d’acord amb un referèndum per decidir el futur del país. Només el 16,2% es manifesta molt en desacord o bastant en descord amb un referèndum, segons l’enquesta realitzada entre el 13 d’octubre i el 7 de novembre.

Seguiment instruccions covid

El 89,9% dels catalans asseguren que seguiran les instruccions de les autoritats sobre la covid-19 encara que no hi estiguin d’acord completament o les trobin poc encertades. Així ho indica la tercera onada de l’enquesta Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). En canvi, només un 8,2% diu que seguirà el seu propi criteri al marge de les instruccions sanitàries. L’enquesta realitzada a 2.000 persones entre el 13 d’octubre i el 7 de novembre, indica que els Mossos d’Esquadra són la institució més ben valorada en la gestió de la pandèmia amb una nota de 5,73. I els segueixen els ajuntaments i l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En canvi, l’Església Catòlica i la monarquia espanyola estan a la cua com les institucions menys valorades. 2,1 i 1,6 respectivament. El Govern suspèn amb un 4,74 i el govern espanyol obté pitjor nota, un 4,03.

Un 92,7% dels enquestats assegura que estan molt o bastant preocupats per la covid-19. La majoria ho veuen com una amenaça a l’economia de Catalunya i, en segon lloc, a la salut de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
política

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona