Política

Figueres destina 60.000 euros a mitigar els talls de llum del Culubret

El govern de Figueres cerca fórmules i el vicealcalde fa una altra crida al Departament d’Interior perquè destini un binomi permanent al barri

L’Ajuntament de Figueres, tant el govern actual com l’anterior, no s’han cansat de denunciar el cas de diversos veïns del barri del Culubret, afectats per talls constants de llum, als quals la companyia que els facilita el subministrament elèctric no dona cap solució, una situació que qualifiquen d’injusta i intolerable. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, s’hi referia recentment com a inadmissible, tot admetent que els talls de subministrament elèctric són diaris. Se sap que les caigudes de subministrament són degudes a la sobrecàrrega de les línies a causa dels domicilis amb comptadors manipulats al barri de Sant Joan; però, tot i algunes accions d’Endesa fa mesos, res no s’ha resolt.

L’Ajuntament disposa per a l’any 2021 d’una partida al pressupost per intentar trobar una solució al greuge d’aquests veïns i està analitzant diverses fórmules que mitiguin l’efecte de les sobrecàrregues en el dia a dia, que és especialment greu quan afecta persones grans que necessiten de manera imprescindible el subministrament continuat per qüestions mèdiques.

Des de la regidoria de Seguretat, Pere Casellas ha tornat a posar sobre la taula recentment una reclamació dirigida a Interior: el reforç d’agents a la zona. El regidor va dir fa poc que, si els Mossos d’Esquadra posaven un binomi permanentment a la zona, ell es comprometia a fer que la Guàrdia Urbana el complementi amb un altre binomi, de manera que, amb una vigilància constant, es pogués combatre amb més eficiència la pràctica continuada de les connexions il·legals, cosa que evitaria indirectament les afectacions de subministrament d’una vintena de veïns de la zona.

La denúncia constant dels veïns ha pres noves formes les últimes setmanes en dos aspectes. D’una banda, els veïns del Culubret han decidit fer casserolades de protesta pels talls de llum i, d’una altra, la queixa s’ha fet permanent a la xarxa Twitter amb els missatges diaris del vicealcalde dirigits a Endesa. Deia en castellà el dia 8. “Hola @endesa, enèsim dia amb tall de subministre al barri del Culubret a Figueres (...) probablement a final d’any seran uns 240. A part de les excuses habituals i suades, alguna novetat?”

Dos dies després, els deia: “A l’exercici 2019 vau declarar un benefici de 1.511 milions d’euros. Què tal invertir algun milionet perquè aquests veïns no es quedin sense llum?” El dia 15 els preguntava: “Saben què significa que una companyia que monopolitza el mercat no tingui responsabilitat social?”. Des del dia 8 no ha faltat la piulada diària informant.

LA XIFRA

10
anys.
Els veïns del Culubret de Figueres fa deu anys que suporten els talls de llum. Ara són més freqüents, diuen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona