Política

Un crèdit de 6 milions farà possible les inversions de Blanes

Junts dona un cop de mà perquè el pressupost s’aprovi

El 2020, l’Ajuntament ingressarà 7 milions menys

L’Ajuntament de Blanes recorrerà a un crèdit bancari de 6 milions d’euros per fer inversions l’any que ve. És una de les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 que provocarà que aquest any el consistori recapti 7 milions d’euros menys respecte a l’any passat, detalla el regidor d’Hisenda, Carlos Garzón (ERC). El ple d’ahir va aprovar el pressupost per al 2021 (52,1 milions).

Les inversions més destacades són els 4,2 milions per a la nova comissaria de la policia local, en uns terrenys al davant de l’escola Sa Forcanera, al barri de Mas Enlaire. L’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, també preveu, entre altres coses, destinar un milió perquè la desembocadura del riu Tordera pugui ser considerada reserva natural parcial i millorar la via que hi condueix, l’avinguda Vila de Madrid.

Junts va posar dues condicions per no oposar-se als comptes dels gestors municipals. Joel Comas va demanar que al gener ja hi pugui haver bonificacions a les ordenances ja que les d’aquest any queden extingides al desembre. La petició de Junts –i acceptada– és que al gener hi hagi un ple monogràfic sobre la Covid-19 en què es debatrien els ajuts (o bonificacions) per a la ciutadania.

La segona petició és una reunió quadrimestral entre tots els grups. Comas va criticar la tardança de l’equip de govern a reaccionar en la primera onada i la falta de transparència en la gestió. A banda d’ERC (5 regidors) i Blanes En Comú Podem (5), l’altre vot favorable als comptes va ser el de l’edil no adscrit, José Morcillo.

Cal recordar que l’anterior pressupost, el del 2020 (54,53 milions), es va aprovar fa deu mesos –el 30 de gener– amb 18 vots, incloent-hi dos grups de l’oposició, el PSC (5 edils) i Junts (3).

LA XIFRA

52,1
milions
és el pressupost aprovat de l’Ajuntament per al 2021, amb 11 vots a favor, 7 en contra i 3 abstencions.

Una borsa de 200.000 euros

El pressupost del 2021 (52.198.000 euros) inclou una partida inicial de 200.000 euros per atendre les persones més afectades per la Vovid-19. El regidor d’Hisenda, Carlos Garzón, va dir que es podria ampliar amb bonificacions a partir del gener i en funció de les circumstàncies. Per Pepa Celaya (PSC), aquesta partida no és “ni un 1% del pressupost de l’Ajuntament”. Cristhian Ortiz (Cs) va qualificar la xifra de “vergonya”. Celaya es va queixar que el PSC no s’havia sentit ben tractat pel seu suport del gener als anteriors comptes municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts