Política

Barcelona aprova el pla urbanístic que permetrà ubicar el nou CAP Raval Nord a la Misericòrdia

A l’abril ja es va acceptar la renúncia del MACBA a la concessió de l’ús de la capella

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres per unanimitat el pla especial urbanístic que ha de permetre construir el nou CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia. El pla regula que el nou equipament ambulatori es pugui fer on ara hi ha l’església, situada al carrer Montalegre. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va renunciar formalment a la concessió de l’ús de la Misericòrdia el febrer passat, quan la va retornar a l’Ajuntament. Posteriorment, a l’abril, el ple de Barcelona va acceptar per unanimitat la renúncia. Ara s’ha aprovat el pla urbanístic per poder dotar el sòl d’usos sanitaris-assistencials. Un cop fets tots els tràmits serà el Servei Català de la Salut (CatSalut) qui haurà de construir el nou CAP.

“Felicitar-nos tots per la solució a un problema que feia dècades que cuejava”, ha dit al ple el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa.

Els grups de l’oposició han celebrat aquest pas però també s’han mostrat crítics pels “entrebancs” en la seva tramitació i el fet que arribi “tard”.

Rabassa ha defensat que en el mandat passat es va assumir el “repte” i ha promès que el nou ambulatori serà una realitat.

Nou ambulatori

El nou ambulatori constarà de dos volums. Un correspon a la part de l’església que es manté i que conserva la façana del Pati dels Tarongers i la seva alçada actual, i l’altre volum tindrà forma rectangular i constarà de planta baixa i quatre plantes pis.

Amb la llum verda definitiva del plenari al pla especial aquest divendres, ara l’Ajuntament podrà iniciar els tràmits per cedir la Misericòrdia al CatSalut, que s’encarregarà de la construcció del CAP.

En concret, el pla qualifica el sòl com a “equipament comunitari de nova creació de caràcter local”, amb una superfície de 610 m2, i en determina la titularitat pública i l’ús sanitari-assistencial.

Lluita veïnal

Veïns de Ciutat Vella i els professionals de l’actual CAP Raval Nord, ubicat al carrer de Torres i Amat, reivindiquen des de fa temps la construcció d’un nou centre a la Capella de la Misericòrdia.

La reivindicació va arribar fins al plenari municipal l’hivern del 2018 quan una representant veïnal no electa va intervenir a un ple. Veïns i professionals es van organitzar fins i tot en una plataforma per un nou CAP i van arribar a ocupar la Capella de la Misericòrdia el març del 2019.

Ampliació del MACBA

En paral·lel als tràmits per al nou CAP també continua la tramitació de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) ja aprovada inicialment que segrega l’espai de la plaça dels Àngels on s’ha de bastir l’ampliació del MACBA i que el qualifica d’equipament cultural.

L’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels i la construcció d’un nou CAP Raval Nord a la Misericòrdia són fruit d’un acord entre l’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat i la Fundació MACBA. L’acord estipulava l’ampliació del museu en una nova ubicació que deixava lliure la capella per poder-hi construir el futur CAP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona