Política

Iceta apel·la al canvi per foragitar “el pitjor govern”

El PSC aprova l’esborrany del seu programa electoral

Illa rememora la pèrdua de l’Agència del Medicament

Els molts tràngols que rodegen la pandèmia de la Covid no han fet oblidar del tot que Catalunya està instal·lada en un període de precampanya davant les eleccions a celebrar el 14 de març. És temps, doncs, que, a dreta i esquerra, els partits modelin estratègies i argumentaris, i el PSC ahir va començar a anar per feina reunint el seu consell nacional per aprovar l’esborrany del seu programa. Un document en què, a grans trets, es fa una crida explícita a superar l’etapa del procés i, com a contrapès, es defensa el federalisme com a fórmula per resoldre el conflicte català.

La necessitat de posar l’accent en la gestió, i que aquesta sigui curosa atès el panorama ombrívol que tenim al damunt, serà un dels altres eixos del discurs de campanya dels socialistes. En la seva intervenció ahir davant el consell nacional, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, va reivindicar la necessitat d’un “canvi” per instaurar aquest bon govern que es contraposi a l’actual de JxCat i ERC, i que va definir com “el pitjor dels últims 40 anys”. Pel líder dels socialistes catalans, l’actual executiu s’ha caracteritzat per ser “maldestre” o “incompetent”, i això, a parer seu, ha quedat al descobert en la gestió que ha fet de la pandèmia, “en què s’han fet evidents les divisions entre ells discutint en públic” o el “caos” a l’hora d’enfrontar-se a la segona onada. “Ens van prometre la independència i ens han dut la decadència”, va rematar, com a resum, Iceta. També va parlar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que es va lamentar del fet que, en les actuals circumstàncies, Barcelona no disposi de l’Agència Europea del Medicament. “No ens es podem permetre perdre aquestes pilotes de partit”, va dir. No li va caldre acusar ningú del fet que no prosperés aquest projecte el novembre del 2017. Una estona abans, Iceta ja n’havia responsabilitzat el govern.

LA FRASE

Ens van prometre la independència i ens han portat a la decadència; ara el que toca és dir prou
Miquel Iceta
candidat del psc a la presidència de la generalitat

Veto ‘de facto’ a la llei de cambres

En el transcurs del seu parlament d’ahir, Miquel Iceta va avançar que el PSC té la intenció de portar al Consell de Garanties Estatutàries el projecte de llei de cambres que tants maldecaps està provocant dins l’executiu català. ERC, com va recordar el líder socialista, no acaba de veure clar l’aprovació d’aquesta normativa en temps afegit de la legislatura, mentre que JxCat és partidària d’esgotar els terminis i ratificar-la a través del procediment de lectura única abans que la cambra catalana quedi formalment dissolta el 22 de desembre.

La jugada del PSC, que considera que en aquesta llei hi ha un rerefons partidista, provocarà, però, que la proposta es quedi sense marge de temps per poder entrar en cap dels plens que queden per fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona