Política

Tremosa apunta que entre el 25% i el 30% de negocis catalans hauran de tancar per la pandèmia

El conseller reclama al govern espanyol que emeti deute per evitar “una mortalitat altíssima” en empreses

El conseller d’Empresa i Coneixement en funcions, Ramon Tremosa, ha alertat que entre el 25 i el 30% dels negocis catalans hauran de tancar per la pandèmia, segons els indicadors que té el seu Departament i que ha dit que coincideixen amb les estimacions dels Gremis de Restauració i Pimec. En una entrevista a RAC1, el conseller ha reclamat al govern espanyol que emeti deute per tal “d’aguantar” els negocis uns mesos fins que, previsiblement, l’inici de la vacunació millori la situació, de manera que s’evitaria “una mortalitat altíssima”. “Per què té por de recórrer a l’endeutament per salvar les empreses? Tenen capacitat de foc i endeutament, per què no l’utilitzen tot?”, ha demanat.

El conseller ha exigit “molta més implicació” de l’Estat en el rescat dels sectors afectats i ha assegurat que es tracta d’una demanda “d’absolut consens”. Segons ha apuntat, mesos després del primer tancament sobretot els negocis relacionats amb el turisme –comerç, restauració i immobiliari- han caigut “a plom” amb uns indicadors de “desastre total”, amb caigudes d’entre el 70 i el 85%.

Endeutament per “rescatar” els negocis

En aquest sentit, el conseller ha reclamat al govern espanyol que s’endeuti i ha recordat que Catalunya no pot fer-ho des del FLA de Cristóbal Montoro del 2012. En ser preguntat sobre si s’hauria pogut demanar poder tornar a emetre deute en la negociació dels pressupostos a l’Estat, Tremosa ha dit que “s’hauria pogut posar sobre la taula” però ha admès que ni ERC ni JxCat ho van arribar a fer perquè era una opció que el govern espanyol “ni contemplava”.

El conseller ha defensat que el Govern està fent “esforços” per ajudar els sectors i ha dit que el seu Departament el darrer trimestre de l’any haurà destinat uns 220 milions en subvencions, mentre que el pressupost total de què disposa –sense Universitats- és de 270 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona