Política

Els equips econòmic i de comunicació de Biden estaran liderats per dones

L’expresidenta de la Fed Janet Yellen aspira a ser la primera secretària del Tresor

El contacte amb la premsa i l’opinió pública serà íntegrament femení

El pròxim president dels Estats Units, Joe Biden, està disposat a complir la promesa d’empoderar dones en el seu futur gabinet. Després de col·locar la senadora Kamala Harris com a vicepresidenta i número dos del govern, ahir va oficialitzar que el nucli dur dels equips econòmic i de comunicació estaran liderats per dones, decisions històriques en consonància amb el trencament de “sostres de vidre” que el demòcrata vol ajudar a complir.

Era un secret de domini públic que al capdavant de la secretaria del Tresor l’expresidenta de la Reserva Federal Janet Yellen era la favorita, i ahir es va confirmar que, si és confirmada pel Senat, es convertirà en la primera dona en 231 anys d’història a dirigir un departament que va tenir com a primer cap Alexander Hamilton.

Yellen, de reputació respectada per gairebé tothom, remataria una trajectòria impecable basada en una política més preocupada per la lluita contra l’atur que en el control de la inflació i mesures més agressives per dominar l’economia. Ahir va estrenar compte a Twitter per prometre que, davant els “grans reptes” que afronten els EUA, treballarà “cada dia per reconstruir el somni [americà] per a tothom”.

Biden també proposa situar la progressista Neera Tanden al capdavant de l’Oficina d’Administració i Pressupostos, i l’afroamericana Cecilia Rouse a la presidència del Consell d’Assessors Econòmics, que seria la primera negra i la quarta dona a liderar aquest organisme.

L’equip econòmic que proposa Biden està integrat per perfils que responen a la visió del demòcrata: una recuperació econòmica basada en el suport a la classe treballadora. “És un equip de servidors públics respectats que ajudaran les comunitats més afectades per la Covid i abordaran les desigualtats estructurals de la nostra economia”, va afirmar el president electe en un comunicat.

Experiència amb Obama

L’empoderament femení que vol dur a terme Biden és encara més evident en l’equip de comunicació de la Casa Blanca, que estarà íntegrament format per dones amb experiència en l’administració pública, sortides de l’administració Obama.

La nova portaveu presidencial, Jen Psaki, ja va fer la mateixa funció en el Departament d’Estat de l’expresident demòcrata i va ser la directora de comunicació en els compassos finals d’aquell mandat.

Ahir, Biden va rebre el primer informe presidencial d’informació confidencial i d’intel·ligència, més de tres setmanes després que fos declarat vencedor de les eleccions. Un president electe que haurà de dur durant uns dies una bota ortopèdica, arran d’un accident domèstic que va tenir jugant amb un dels seus dos gossos i que li va provocar petites fractures en un peu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona