Política

Sabrià, Caula i Orobitg repetiran a la llista d’ERC pel 14-F a les comarques gironines

El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, la portaveu a la cambra, Anna Caula, i el diputat Jordi Orobitg repetiran a la llista d’Esquerra Republicana per la demarcació de Girona en les pròximes eleccions del Parlament de Catalunya. Sabrià i Orobitg ho fan després de ser escollits pels respectius congressos comarcals del Baix Empordà i de la Selva, mentre que Caula tornarà a formar part de la llista com a independent.

Sabrià creu que aquestes eleccions són “transcendentals” perquè està en joc “el futur del país i de la nostra gent”.“La gesticulació buida de contingut pot ser eficaç per alguns en termes electorals, però és totalment estèril en clau de país? Ara més que mai, necessitem un govern que respongui, com està fent Esquerra, a la crisi social i econòmica de la pandèmia. I un govern fort per seguir forçant al govern espanyol a resoldre el conflicte polític a través d’una amnistia i el dret a l’autodeterminació”, va manifestar ahir.L’actual portaveu del grup republicà, Anna Caula, va destacar que a partir del 14-F caldran “governs intrínsecament feministes i d’esquerres”. “És hora de teixir complicitats amb tots els sectors que no hi van ser l’1O per tal de situar l’autodeterminació al centre de l’agenda política. Cal seguir treballant i perseverar per seguir sumant més i més gent fins que la victòria sigui inapel·lable?”, va afirmar Caula.Des de la Selva, el diputat Orobitg, ha expressat també que el repte al davant és “immens”: “Com ho és el nostre compromís amb la nostra gent, amb l’amnisita i amb la República Catalana”. “No hi ha fórmules màgiques. Com diu l’Oriol Junqueras només hi ha treball, treball i treball”, conclou.

La llista, que encapçala Teresa Jordà (Ripollès), la completaran Bartomeu Compte (Garrotxa), Anna Torrentà (Alt Empordà), Jaume Butinyà (Pla de l’Estany) i Laia Cañigueral (Gironès). El consell nacional d’ERC ratificarà les llistes aquest dissabte, 12 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona