Política

JxCat no donarà suport al pressupost de Barcelona pel 2021 perquè és “conservador”

Artadi considerà que és “decebedor” i no són els comptes que necessita la ciutat

JxCat no donarà suport al pressupost de Barcelona pel 2021, que es votarà aquest dimecres al plenari. Així ho ha anunciat la presidenta del grup municipal a l’Ajuntament, Elsa Artadi. En roda de premsa, Artadi ha dit que el seu grup no podrà formar part de l’acord i ha criticat que el pressupost és “decebedor” i “conservador” i no és, a parer seu, el que necessita la ciutat. “JxCat no hi podrà ser en un pressupost que no es ambiciós ni valent”, ha afirmat. Segons ella, hi ha una manca d’ambició “flagrant” i és el mateix pressupost que es podria haver presentat qualsevol altre any. “No hi ha una voluntat d’ajudar tots els negocis que han hagut de tancar per l’impacte de la crisi”, ha comentat com a exemple.

Artadi ha recordat que l’any passat el seu grup sí que va donar suport al pressupost pel 2020 i ha exercit sempre “la responsabilitat”. Amb tot, ha considerat que per part del govern municipal només hi ha hagut “incompliments”. “És un govern incomplidor”, ha reblat.

El govern municipal i ERC van anunciar diumenge un acord pel pressupost del 2021 que supera els 3.200 milions -xifra rècord que suposa un creixement del 6,5% respecte als actuals- per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus. “Fer un pressupost expansiu ara mateix és una oportunitat però també és un risc”, ha assenyalat Artadi.

La presidenta del grup municipal també ha assegurat que l’acord entre els socis de govern -BComú i PSC- i ERC evidencia un “tripartit de facto”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia