Política

Aprovació a Lloret del pressupost “més excepcional”

Tota l’oposició s’oposa als comptes (74,3 milions)

El pla de reconversió inclou millores al nucli antic, el 2021

L’Ajuntament de Lloret tindrà l’any que ve un pressupost de 74.391.908 euros (en lloc dels 75.271.244 del 2020), amb el no de l’oposició. L’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits, considera que els comptes són “els més excepcionals, ajustats a la realitat i susceptibles de ser modificats quan calgui”, va dir l’edil de Serveis Econòmics, Lara Torres, durant la sessió telemàtica d’ahir a la tarda.

Pel que fa a les inversions previstes (8,3 milions), hi ha 4,6 milions que ja estan compromeses, va dir l’edil de Serveis Econòmics. D’aquests diners compromesos, n’hi ha 1,1 per pagar Acciona per l’acord extrajudicial per posar fi al contenciós relatiu a la construcció de la casa de cultura. També hi ha una partida de 200.000 euros per fer front a una sentència contrària pels canvis en el projecte de la construcció de la piscina.

L’Ajuntament preveu destinar 600.000 euros al pla operatiu (o de reconversió turística), que serien per a actuacions als barris. La Generalitat en finança la meitat (300.000). L’alcalde, Jaume Dulsat (Junts), va avançar que hi haurà millores al nucli antic.

Partides per a ajuts

Torres també va anunciar que hi haurà 400.000 euros per a Benestar Social i Família; 150.000 per a ajuts a les famílies, 150.000 per al teixit econòmic productiu i 150.000 per als establiments turístics. La regidora va admetre que ingressaran menys en taxa turística, en impost d’obres i en concessió de les platges.

A banda dels 13 vots a favor, l’oposició va votar en contra dels comptes. Lloret en Comú (dos edils) els va qualificar de “contradictoris i poc realistes”, va assenyalar Miguel Gracia. Ciutadans (quatre edils) va criticar la partida per al pàrquing subterrani de la plaça Pere Torrent (155.000 euros) quan el consistori ja n’hi ha invertit 800.000 per a la superfície, va dir el portaveu, Jordi Hernández. Per Lluïsa Baltrons (Força Lloret), l’equip de govern peca d’excés d’optimisme i destinaria part dels ingressos en turisme a donar suport a les famílies per la Covid-19. Francisco Pastor (PSC) va lamentar que els comptes perpetuïn un model basat en el turisme i es va queixar que 50 mesures proposades pel seu grup han estat “ignorades”.

LA XIFRA

600.000
euros
preveu destinar l’Ajuntament al pla de reconversió turística el 2021. Dulsat va dir que s’actuarà al nucli antic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri