Política

Els afiliats de JxCat validen les llistes per a les eleccions del 14-F

L’executiva del partit ha situat persones pròximes a Borràs en llocs de sortida

Els afiliats i afiliades de JxCat han validat les llistes per a les eleccions del 14 de febrer.

En les votacions hi han participat 2.644 persones, un 51,56% del cens. Totes les persones proposades han superat el 50% del suport necessari.

Les llistes proposades per l’Executiva Nacional situen persones pròximes a la candidata efectiva, Laura Borràs, en llocs de sortida.

El partit ha premiat Anna Erra (número 8), Aurora Madaula al 10 i Francesc Dalmases al 15. En canvi, ha caigut de les llistes la coordinadora de Junts a Barcelona, Pilar Calvo, tot i haver estat la novena dirigent amb més suports de les bases. I el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que no es va presentar a les primàries, està en el número 17.

Tampoc apareix a les llistes confeccionades per l’Executiva Nacional i avalades pels afiliats l’exassessor del conseller Ramon Tremosa durant la seva etapa com a eurodiputat, Aleix Sarri, tot i la seva 11a posició entre els més votats de les primàries. En canvi, s’ha situat en 14 posició per Barcelona Judit Toronjo, líder de la JNC. I el conseller Damià Calvet, que es va enfrontar a Laura Borràs en les primàries, serà el número 11 just per darrere de Madaula.

Així doncs Carles Puigdemont serà el número 1 de la llista per Barcelona seguit de Laura Borràs, Joan Canadell, Elsa Artadi, Jaume Alonso-Cuevillas, Meritxell Budó i Jordi Puigneró.

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, i els diputats Mònica Sala i Eusebi Campdepedrós encapçalen la llista per Tarragona. La diputada Gemma Geis és la candidata per Girona acompanyada de Marta Madrenas i Salvador Vergés. I a Lleida, el conseller Ramon Tremosa lidera la candidatura seguit de Cristina Casol i Jordi Fàbrega.

En total hi han participat 2.644 persones (un 51,56 % del cens, que era de 5.128 afiliats). Per circumscripcions, a Barcelona han participat 1.659 persones (50,47 % del cens, de 3.287 afiliats); a Tarragona 311 persones (62,45 % dels 498 afiliats del cens); a Girona 778 persones (47,17 % del cens, que era de 778 afiliats); i a la demarcació de Lleida han participat 307 afiliats (54,34 % dels 565 censats).

El 88% de la militància de Demòcrates avala l’acord per concórrer amb JxCat a les eleccions

El 88% dels militants de Demòcrates han avalat l’acord per presentar-se amb JxCat a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Segons un comunicat del partit, hi han participat 514 persones, només el 20% del cens, d’un total de 2.562 electors. Un 88,14% han votat a favor de l’acord, el 9,33% en contra i un 2,53% en blanc.

Demòcrates assegura que l’objectiu és obtenir una majoria parlamentària que “activi la declaració d’independència del 2017 perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia