Política

JxCat aspira a un canvi en l’ambició nacional del govern

Canadell qüestiona el compromís independentista d’ERC però admet que és l’únic soci possible

El número 3 del partit de Puigdemont certifica que l’experiència amb els republicans “no ha funcionat”

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, considera que el govern no ha tingut prou ambició nacional ni pel que fa a l’eficiència i a l’eficàcia de la gestió de la pandèmia i defensa la necessitat d’“un canvi en la manera de governar” en aquesta direcció després de les eleccions. El partit de Carles Puigdemont planteja un executiu “fort i nou” que avanci cap a la independència. En aquest sentit, Borràs vol “obrir una nova etapa en la governació de la Generalitat” més enllà d’un canvi en al capdavant de conselleries clau en la gestió de la crisi de la Covid-19, com són Salut i Treball i Afers Socials i Famílies, ara en mans d’ERC.

En la línia d’“aprendre dels errors” d’aquesta legislatura amb què JxCat ha governat amb els republicans “per no repetir-los” –en paraules de Borràs–, el seu tàndem electoral, Joan Canadell, admet que l’experiència a l’executiu amb ERC “no ha funcionat”. Tanmateix, situa el partit d’Oriol Junqueras com l’únic soci possible després del 14-F. En una entrevista a TVE, el número 3 de JxCat va dibuixar ahir un escenari amb “un molt bon resultat de JxCat i un mal resultat d’ERC” i va posar en dubte la continuïtat de l’actual vicepresident, Pere Aragonès: “Ja es veurà qui hi ha al capdavant d’ERC si hi ha govern.”

Personalment, va assegurar que no té “cap intenció” de ser president de la Generalitat, que no està “preparat” i que no li agrada “fer les coses sense estar preparat per fer-les”.

Canadell també va dubtar del compromís independentista d’ERC: “Va ser independentista des del 2012 fins al 2017. Per mi ser independentista és que vulguin ser-ho ara, no d’aquí a vint anys.”

El PDeCAT apel·la a l’indecís independentista

Si t’ho penses, PDeCAT és l’eslògan de la candidatura del Partit Demòcrata per a les eleccions del 14-F. La cap de llista per Barcelona, Àngels Chacón, va presentar ahir el cartell de campanya amb els candidats de les altres circumscripcions. El partit d’Artur Mas aspira a tenir la clau de la governabilitat després dels comicis: “El més fàcil és el vot de la rauxa, però l’endemà els problemes continuaran, i cal gent que sap què es fa i quina normativa i estratègies cal aplicar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona