Política

El Govern aprova ajudes per a les empreses obligades a tancar del 7 al 17 de gener i per a les entitats d’activitats extraescolars

Fins avui, el Govern ha destinat 848 milions d’euros per ajudar els sectors afectats per la covid-19. Si més no, així ho ha remarcat la portaveu Meritxell Budó després de tornar a insistir en “la deixadesa de funcions” del govern espanyol.

I és que Budó ha comparegut davant els mitjans de comunicació aquest dimarts per informar sobre els acords del consell executiu, que han aprovat noves partides d’ajudes per a empreses i entitats.

Així, ha detallat que el Govern ha aprovat una línia addicional d’ajuts extraordinaris en l’àmbit de l’educació del lleure i les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la covid.

A més, es transferiran 10 milions d’euros al Fons de Contingència del departament d’Empresa i Coneixement per activar els ajuts directes per als comerços obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener, d’acord amb les noves restriccions aprovades pel Procicat.

Aquest programa de subvencions consisteix en ajuts directes de 2.500 euros per als locals de centres, galeries i recintes comercials, així com establiments amb una superfície de més de 400 metres quadrats, obligats a tancar durant deu dies.

L’objectiu és contribuir a pal·liar els efectes econòmics derivats de les noves mesures. Els pròxims dies es publicaran les bases dels ajuts i pròximament s’obrirà la convocatòria.

El Consell Executiu també ha aprovat aquest dimarts destinar 12.086.678 euros durant el període 2021-2022 per ampliar la contractació del telèfon d’atenció ciutadana 012, davant l’increment de l’activitat a causa de la pandèmia.

Aquest acord també ve motivat, segons ha indicat Budó, per la necessitat d’impulsar la coordinació entre tots els canals de comunicació i la transformació digital de l’atenció ciutadana.

Tot plegat implica un redimensionament de la plataforma i del funcionament del servei. Concretament, el Govern destinarà en aquest servei 4.452.986 euros aquest any i 7.633.691 l’any vinent.

El 012 és un telèfon que ofereix atenció i informació general dels serveis i actuacions de la Generalitat de Catalunya i suport a l’hora de realitzar els tràmits en línia.

D’altra banda, el Govern ha donat llum verda a una contraprestació econòmica de les solucions TIC recurrents que presta el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per al funcionament diari de la Generalitat i el seu sector públic per un import de 490.842.871 euros.

Segons l’executiu català, aquest serveis inclouen el suport a més de 180.000 llocs de treball, al manteniment i explotació de més de 1.800 aplicacions, i a la connectivitat de més de 7.500 edificis, incloent-hi, a banda de les seus administratives, els centres docents, els sanitaris, les comissaries i els jutjats.

La contraprestació incrementa en un 8,3% la de l’any 2020 a causa, bàsicament, de les necessitats generades per la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona