Política

El PSC exigeix al PDeCAT que retiri l’espot on utilitza el nom de Carme Chacón

Els socialistes consideren que el vídeo fa una “apropiació inadequada” de la memòria de l’exministra i reclamen disculpes davant la família

El Partit Demòcrata demana “excuses” si l’anunci ha ofès algú però considera que no hi ha cap “falta de respecte”

El PSC ha demanat al PDeCAT que retiri de les xarxes socials un espot de la precampanya electoral de la candidata Àngels Chacón perquè considera que s’hi fa una “apropiació inadequada de la memòria” de la l’exministra socialista Carme Chacón, que va morir el 2017.

El fil conductor del vídeo és la conversa entre una àvia i un nét que comenten un cartell del PDeCAT on apareix Àngels Chacón, que va ser exconsellera d’Empresa del govern de Quim Torra. “Aquesta no és la Chacón aquella, la socialista, que va ser ministra?”, pregunta l’àvia. “No, aquesta és independentista, és diu Àngels, i va treballar amb Torra de consellera d’Empresa”, respon el nét.

Al vídeo es recorda que el president va “fulminar” Chacón i els consellers del PDeCAT i el noi comenta que “a la política, no tot és fer-ho bé”.

Els socialistes catalans exigeixen al PDeCAT i a la seva candidata la “retirada immediata”del vídeo i que demanin “disculpes a la família” de l’exdirigent socialista.

En una roda de premsa aquest dijous al migdia, el número 3 de la llista del PDeCAT per Barcelona, Marc Castells, ha assegurat que no hi veu “cap falta de respecte”.

En un comunicat, la formació postconvergent lamenta que el seu anunci de precampanya “hagi pogut ofendre la sensibilitat d’algú”. “Si aquest és el cas demanem excuses, especialment a la seva família”, afegeix.

El Partit Demòcrata assegura que en cap moment ha tingut la intenció d’apropiar-se de la figura de l’exministra socialista i defensa que a l’espot “en cap moment es falta al respecte a la memòria ni al llegat de la política socialista, que sempre reconeixerem”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries