Política

Ana Pastor acusa Salvador Illa de no endurir restriccions per “motius electorals”

La vicesecretaria de Política Social del PP diu que el govern espanyol ha travessat una “línia vermella”

La vicesecretaria de Política Social del PP i vicepresidenta segona del Congrés, Ana Pastor, ha acusat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, de no posar en marxa restriccions que reclamen autonomies per “motius partidistes, particulars i electorals”. “No es pot ser jutge i part”, ha afirmat aquest divendres al matí en una entrevista a ‘RNE’. Pastor ha argumentat que Illa va confinar Madrid quan tenia menys casos que Castella i Lleó actualment, però no permet avançar el toc de queda a les 20 h. “Per què no ho fa?”, ha qüestionat, i ha opinat que és “per motius polítics, perquè creu que això li repercutirà en les decisions que es prenguin a Catalunya”. La popular ha criticat que el govern espanyol ha travessat “una línia vermella”.

Segons Pastor, l’executiu de Pedro Sánchez també ha travessat “línies vermelles” amb el CIS o amb la reforma del CGPJ. Preguntada per si el PP donaria suport a una modificació de l’estat d’alarma al Congrés, Pastor ha evitat revelar quin seria el vot dels populars. “No conec tal modificació”, ha dit, i ha defensat que el PP “sempre ha actuat amb responsabilitat”.

D’altra banda, Pastor ha defensat que “hi hauria d’haver un pla de vacunació clar i determinat” amb el qual “la gent sabés a què atendre’s”. També ha reclamat “exemplaritat” en la vacunació, en relació amb els polítics que s’han vacunat quan encara no els tocava. “Que es compleixin els protocols i que arribin les vacunes”, ha dit, i ha exigit “que no es distribueixi vacuna amb criteris polítics”.

Eleccions del 14-F

Sobre la data de les eleccions catalanes, Pastor ha confiat en les “decisions de la justícia” i ha lamentat que al PP “no se li hagin facilitat dades objectives en què s’han basat les decisions” sobre la data dels comicis.

“Temo que altres partits estan més pendents de jugar amb les dates” per la “preocupació” d’aconseguir “vots” que “pels números de la pandèmia”, ha dit. “Aquesta és la clau”, ha afirmat, i ha acusat el govern espanyol i la Generalitat d’estar-ho “utilitzant”. “Tothom sap que és una vergonya”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona