Política

Mas alerta de “l’amenaça real” d’un tercer tripartit

L’expresident presenta el PDeCAT com el “vot útil” per evitar un govern president per Salvador Illa

Chacón qualifica de “frivolitat” que el govern presenti ara el nou model d’ajudes per als sectors afectats

Mas alerta de “l’amenaça real” d’un tripartit presidit per Illa i presenta el PDeCAT com el “vot útil” per evitar-lo
Chacón considera una “frivolitat” que el Govern presenti ara el nou model d’ajudes per als sectors afectats
ACN Barcelona .-

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat aquest dilluns que existeix “l’amenaça real” que després del 14-F es reprodueixi un tercer tripartit. Segons ell, votar el PDeCAT és el “vot útil” per evitar que una persona del PSC torni a ocupar la presidència.

“Sé de què parlo, la temptació de fer un altre tripartit, seria el tercer, pot ser molt alta segons com vagin els resultats”, ha afirmat Mas recordant els dos governs tripartits quan ell era candidat de CiU.

Ho ha dit en el marc d’un acte de precampanya del PDeCAT, Mas ha reivindicat que el seu partit pot tenir la “clau de la governabilitat” en comptes de la CUP.

En aquest sentit, ha alertat que ara pot presidir la Generalitat el candidat del PSC, Salvador Illa, que pertany a un partit “que en un moment clau va votar a favor d’intervenir i suspendre la institució”. “La gent ha de prendre nota i ha de pensar si faria aquesta aposta. El vot al PDeCAt evita un tercer tripartit i que hi hagi una persona del PSC que presideixi la Generalitat”, ha insistit.

En una de les primeres intervencions de Mas en la precampanya electoral, l’expresident ha argumentat que no hi participa més activament per preservar el seu perfil més institucional.

En qualsevol cas, ha reconegut que encara el 14-F amb “el cap clar i el cor trencat” per la manca d’unitat del món sobiranista. A parer seu, l’ordre de prioritats de les forces polítiques hauria de ser posar per davant de tot el país, després el projecte i per últim els interessos personals.

Mas també ha erigit el PDeCAT com a “factor d’equilibri” entre JxCat i ERC. Segons ell, no es pot amagar que la relació entre aquestes dues formacions” no ha anat prou bé”.

En el seu discurs, Chacón ha defensat que el PDeCAT vol ser la formació que “condicioni la governabilitat” després del 14-F. “No volem que partits antisistema decideixin qui ha de ser el president de la Generalitat i la política d’aquest país”, ha afegit en referència a la CUP.

Pel que fa a l’actualitat política, la candidata ha  ha qualificat de “frivolitat” que el govern presenti ara un nou model d’ajudes per als sectors afectats quan falten poques setmanes per a les eleccions, quan ja fa 9 mesos que es demanen. “És demagògia o què és?”, ha preguntat. Chacón ha defensat que “s’ha de ser creient i practicant de l’economia productiva però sempre, i no només ara quan venen eleccions”.

La presidenciable del PDeCAT també ha criticat el líder del PP, Pablo Casado, que ha dit que treballarà perquè les empreses tornin a Catalunya. L’exconsellera d’Empresa ha qualificat les paraules de Casado de “lamentables” tenint en compte que els populars van contribuir “no només a desterrar el govern legítim sinó que es van dedicar per activa i per passiva perquè les empreses marxessin”. “No volem tripartit d’esquerres però tampoc volem gens un tripartit de Vox, PP i PSOE”, ha conclòs.

En l’acte també hi ha intervingut l’exvicepresidenta del govern Joana Ortega, l’exconseller Andreu-Mas Colell i l’exconsellera Irene Rigau, entre d’altres, per reivindicar la feina feta a les institucions i visibilitzar el seu suport a la candidatura de Chacón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona